Gå direkt till innehåll
Välanvänd och uppskattad tjänst blir en del av 1177 Vårdguiden

Nyhet -

Välanvänd och uppskattad tjänst blir en del av 1177 Vårdguiden

Mer än 2,5 miljoner svenskar har använt möjligheten att sköta sina kontakter med vården via e-tjänster. Många uppskattar att kunna logga in och göra sina vårdärenden och läsa personlig information om sin vård på nätet, oavsett tid på dygnet. Tjänsten hette tidigare Mina vårdkontakter men blir nu en del av 1177 Vårdguiden.

Den senaste utvärderingen visar att användarna är nöjda med e-tjänsterna. Nästan åtta av tio tycker att de har nytta av e-tjänsterna och lika många rekommenderar andra att använda dem.*

Du kan logga in på 1177.se för att till exempel:

  • av- eller omboka en tid på en mottagning
  • förnya recept
  • se dina aktuella recept där du har läkemedel kvar att hämta ut
  • se hur mycket mer du behöver betala innan du får frikort för läkemedel

Du loggar in enkelt med mobilt bank-ID eller annan e-legitimation. Du som inte har möjlighet att använda e-legitimation kan logga in med lösenord och sms men då kan du inte använda alla tjänster fullt ut, du kan till exempel inte se dina recept.

Har du barn under 13 år kan du också göra dina barns vårdärenden via din egen inloggning. Läs mer om vilka e-tjänster som erbjuds i det landsting eller den region där du bor på temasidan för e-tjänster på 1177.se. Eller logga in för att se vad just din mottagning erbjuder för möjligheter till kontakt via e-tjänster. Utbudet varierar över landet och mellan mottagningar.

1177 Vårdguiden är en dygnet runt-öppen tjänst från Sveriges landsting och regioner med information och tjänster för din hälsa och vård. Ring 1177 för sjukvårdsrådgivning eller logga in på 1177.se för att göra dina vårdärenden. Välkommen!

*Nöjd-Kund-Indexmätningen (NKI) av e-tjänsterna baserar sig på cirka 2200 svar från en enkät på webbplatsen under sommaren 2015. NKI ligger på 72 vilket betyder att invånarna är nöjda med e-tjänsterna.

Fotograf: Anette Andersson

Ämnen

Regioner

Kontakter

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige