Gå direkt till innehåll
Ishtar Touailat, Global Head of AI and Innovation, TechBuddy, talar vid årets framtidsdagar den 22 maj
Ishtar Touailat, Global Head of AI and Innovation, TechBuddy, talar vid årets framtidsdagar den 22 maj

Pressmeddelande -

​Biljetterna slut när Mötesplats Lycksele 2019 inleds

Idag startar den sjunde upplagan av Region Västerbottens framtidsdagar – Mötesplats Lycksele. Mötesplattformen där akademi, näringsliv, det civila samhället och offentlig sektor möts i gränsöverskridande samarbeten. Den 22 – 23 maj intar över 300 konferensdeltagare Hotell Lappland. Agendan fylls med intressanta talare, valbara seminarier, prisutdelningar och inspirerande möten under temat “Drivkrafter och konkurrenskraft”.

– Vi är stolta över att erbjuda regionen en mötesplats av den kaliber som 2019 års Mötesplats Lycksele. En plattform som växt sig starkare för varje år och har stor betydelse för länets alla samhällssektorer. Men inte bara för regionen utan också utanför Sveriges gränser. Extra glada är vi över att representanter från våra grannar i Norge och Finland är på plats för att ta det gränsöverskridande samarbetet till en högre nivå, säger Erik Bergkvist (S) ordförande, Regionala Utvecklingsnämnden.

För sjunde året i rad arrangeras Mötesplats Lycksele i regi av Region Västerbotten. En delvis deltagarstyrd konferens där seminarier, kreativa workshops och prisutdelningar fyller agendan under två intensiva dagar på Hotell Lappland i Lycksele. Mötesplatsen samlar visioner och skapar nya möten i en kraftsamling som ska mynna ut i konkreta resultat.

Intresset för 2019 års framtidsdagar har varit stort från utomstående aktörer. Utöver programmet på stora scenen erbjuds konferensdeltagarna inte mindre än ett tiotal valbara seminarier, ett frukostseminarium med MSD Sverige om vikten av vaccination och hälsosamma aktiviteter i samverkan med Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.

Inspirerande talare

Årets talare utgörs av Ishtar Touailat, Global Head of AI and Innovation, TechBuddy, Linda Hammarstrand, CEO Culture Academy, Anders Lönnberg, generalkommissarie Sveriges medverkan i Expo 2020, Laura Hartman, docent i nationalekonomi och Emil Jensen, musiker och författare. Föreläsningarna rör ämnen som framgångsrik företagskultur, innovation, tillitsbaserad styrning, export och hållbar utveckling.

Social innovation i utvecklingsverkstäderna

En del av mötesplats Lycksele utgörs av utvecklingsverkstäderna, Innovationsloopens årliga final. Här blandas studenter, forskare, näringsliv, affärsutvecklare och allmänheten för att tillsammans arbeta fram koncept som kan lösa Västerbottens samhällsutmaningar.

De vinnande koncepten utses under dagsprogrammet den 22 maj och tar emot stipendium från Almi Företagspartner.

Prisutdelningar till regionala krafter

Under kvällsprogrammet vid Mötesplats Lycksele delas en rad priser ut av Region Västerbotten Kultur, Coompanion, Västerbottens Idrottsförbund, Ung Företagsamhet och Region Västerbotten Turism. Vinnarna tillkännages via pressmeddelande under kvällen. 

Ett nordiskt perspektiv

En avgörande framgångsfaktor för ökad drivkraft och större konkurrenskraft ligger i gränsöverskridande samverkan. Det sker genom att identifiera gemensamma utmaningar och möjligheter med våra grannar i Norge och Finland. I år har vi tagit ett steg till och adderat en gränslös dimension till årets Mötesplats Lycksele – genom att bjuda in aktörer från Österbotten och Nordland. Ett nordiskt toppmöte med representanter från alla tre regioner tar vid när konferensen avslutas den 23 maj.

Livesänt

Programmet livesänds båda dagarna på http://regionvasterbotten.se/play under följande tider:

Onsdag 22/5 kl.13.30-16.30

Torsdag 23/5 kl.11.40-12.30

Se hela programmet här http://motesplatslycksele.se/program

Läs mer om Mötesplats Lycksele http://motesplatslycksele.se

Sociala medier

Facebook @motesplatslycksele
Twitter @regionvbtn
#västerbotten

För mer information

Thomas Hartman
Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling, Region Västerbotten
070-666 49 95, thomas.hartman@regionvasterbotten.se

Presskontakt

Olivia Collin
Program- och kommunikationsansvarig, Mötesplats Lycksele
073-514 50 66, olivia.collin@regionvasterbotten.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige