Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Bolidens hälsocentral tidvis utan läkarbemanning i höst

Under två veckor och ytterligare två strödagar kommer Bolidens hälsocentral att stå utan läkarbemanning i höst. Akuta läkarbesök bokas in på Heimdalls respektive Erikslids hälsocentraler i Skellefteå under dessa datum.

Anledningen är att Bolidens hälsocentral saknar egen läkarbemanning och är helt beroende av hyrläkare samt stöd och samarbete med andra hälsocentraler. Under dessa veckor och dagar har inget upphandlat bolag kunnat leverera läkare till Boliden. Samtidigt har flera andra hälsocentraler i Skellefteåområdet lägre läkarbemanning än planerat i höst vilket gör att det inte går att omfördela resurser.

– Vi ser tyvärr ingen möjlighet till det i dagsläget. Bristen på hyrläkare påverkar hela Skellefteåområdet, säger Sonja Sundqvist, verksamhetschef, primärvårdsområde väst.

De aktuella datumen omfattar hela vecka 40 och 44 samt måndagar vecka 46 och 47. Sjuksköterskemottagningen påverkas inte och kommer att hålla öppet för patienter. Det kommer även primärvårdsmottagningen i Jörn att göra.

– Det är samma upplägg som gällde under sommaren. Det är inte optimalt men det finns en vana i Boliden att bedriva en sådan verksamhet på ett patientsäkert sätt. Jag känner mig helt trygg i det, säger Sonja Sundqvist.

Mer information

Sonja Sundqvist
Verksamhetschef, primärvårdsområde väst
sonja.sundqvist@regionvasterbotten.se
070 295 23 88

Emma Sjöström
Avdelningschef, Bolidens hälsocentral
emma.sjostrom@regionvasterbotten.se
076 129 80 14

Presskontakt

Per Strömbro
Kommunikationsstaben
per.strombro@gmail.com
072 554 05 95

Ämnen

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige