Gå direkt till innehåll
Anna Ekelund, nyhetschef Dagens industri och Anna Pettersson, regional utvecklingsdirektör Region Västerbotten, vid utdelningen av priset Almedalens bästa Stockholmsperspektiv 2022. Foto Patrick Trägårdh.
Anna Ekelund, nyhetschef Dagens industri och Anna Pettersson, regional utvecklingsdirektör Region Västerbotten, vid utdelningen av priset Almedalens bästa Stockholmsperspektiv 2022. Foto Patrick Trägårdh.

Pressmeddelande -

Dagens industri får utmärkelsen Almedalens bästa Stockholmsperspektiv 2022

Region Västerbotten utsåg under onsdagskvällen tidningen Dagens industri till vinnare av Almedalens bästa Stockholmsperspektiv 2022. Dagens industri tilldelas priset för sitt arbete med att öka kunskapen kring hur stad och land tillsammans driver regional och nationell utveckling framåt. Anna Ekelund, nyhetschef på Dagens industri mottog utmärkelsen på plats i Almedalen.

Vi är väldigt glada för det här priset! Det som händer i norra Sverige är fantastiskt för Sverige och svenskt näringsliv. De satsningar som görs i norr hade vi aldrig kunnat drömma om för 10 år sedan, och det är viktigt för hela Sverige att känna till – även förtag i söder får ju affärer av detta. Vi ska fortsätta att bevaka utvecklingen i norra Sverige, vi ser långsiktigt på det, säger Anna Ekelund, nyhetschef Dagens industri.


Motiveringen till Almedalens bästa Stockholmsperspektiv 2022 lyder:

Almedalens bästa Stockholmsperspektiv 2022 tilldelas Dagens industri, för att de med noggrannhet förklarat utvecklingen i Västerbotten för hela Sverige. Den nya industriella revolutionen ställer höga krav på omkringliggande samhällsområden, däribland energi- och kompetensförsörjning. I dessa sammanhang målas det många gånger upp motsättningar mellan landsändarna, och inte sällan mellan Stockholm och norra Sverige. Dagens industri har istället valt att gå den långa vägen och öka kunskapen kring hur stad och land tillsammans driver regional och nationell utveckling framåt. Västerbotten driver den gröna omställningen, och är en hållbar förebild för hela världen, men Stockholm är fortfarande Sveriges motor och nav. Tillsammans blir vi ännu bättre – särskilt när vi förstår, ser och erkänner varandra. Dagens industri spelar en viktig roll genom att utvidga framgångssagan och förklara helheten i samhällsomvandlingen. Dagens industri har från start insett vikten av att vara på plats när norra Sverige tar ett stort kliv mot framtiden.


Om Almedalens bästa Stockholmsperspektiv

Sveriges motor är Stockholm, vilket också betyder stora möjligheter för resten av landet. Hur påverkar Stockholms tillväxttakt övriga landet på ett positivt sätt och hur kan vi nyttja Stockholmsregionen för att utveckla andra delar av Sverige?

Utmärkelsen Almedalens bästa Stockholmsperspektiv innebär att en aktör eller person prisas för sin sunda inställning att ta till vara på Stockholms tillväxttakt för utvecklingen av ett urbaniserat Sverige där alla landsändar och egenskaper behövs.

Det är sjätte året som Region Västerbotten utser Almedalens bästa Stockholmsperspektiv.

Tidigare pristagare:

2019 Crister Fritzson, VD för SJ
2018 Entreprenörskapsforum
2017 Dagens Samhälle
2016 Kristoffer Tamsons (M)
2015 Skanska


För mer information

Thomas Hartman
Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling, Region Västerbotten
070-666 49 95, thomas.hartman@regionvasterbotten.se

Presskontakt

Cecilia Lindell
Strateg Externa relationer, Region Västerbotten
070-254 57 37, cecilia.lindell@regionvasterbotten.se


Ämnen

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Presskontakter vecka 26 till 32

Presskontakter vecka 26 till 32

Presskontakt Förteckning över Region Västerbottens presskontakter sommaren 2024
Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige