Gå direkt till innehåll
Digital kick-off för Industridagen 2021

Pressmeddelande -

Digital kick-off för Industridagen 2021

Idag klockan 13:00 är det dags för Industridagens kick-off, med temat Sverige som innovationsstormakt. Evenemanget sänds från Boliden och bjuder på spännande samtal med representanter från näringsliv, offentlig sektor, akademi och andra möjliggörare för industrins utveckling. Länk finns tillgänglig för alla som vill delta – över 500 personer är redan anmälda.

– Västerbotten har en viktig roll när det gäller utvecklingen av svensk industri och vi är mycket glada över att Industrirådet valt att genomföra Industridagen här. Västerbottens innovativa företag driver teknikutvecklingen och genomför målmedvetna investeringar i ny teknik och klimatvänliga processer. Regionens tillgångar i form av förnyelsebar energi, mark, ett väl utbyggt utbildningssystem som svarar emot industrins behov och regionens framstående universitet som bedriver forskning inom områden som är kritiska för industrins utveckling, bidrar alla till det stora pusslet. Det finns mycket att lära av det som sker här, säger Rickard Carstedt (S) regionråd, Region Västerbotten.

Industridagen arrangeras av Industrirådet tillsammans med Boliden, Region Västerbotten, Tillväxtverket och Skellefteå kommun som är värdstad. Under våren fortsätter Industridagen med ett antal digitala träffar innan till finalen, Sveriges största arbetsmöte, som går av stapeln den 27 september.

– Det är här det händer, säger Aurora Pelli, enhetschef Näringsliv och utbildning. Att Industridagen förläggs till Västerbotten ser vi som ett kvitto på att vi kommit långt i omställningsarbetet och vi ser fram emot att få visa upp det för alla deltagare.

Under dagens kick-off diskuteras möjligheter och utmaningar kopplat till temat med bland andra Stefan Romedahl, Direktör affärsområde gruvor Boliden, Katarina Borstedt, Director of Growth Northvolt, Anna Pettersson, Regional utvecklingsdirektör Region Västerbotten, Lorents Burman, Kommunstyrelsens ordförande Skellefteå, Johan Widmark, klubbordförande IF Metall Boliden Rönnskär och Martin Ärlestig, Global Production Manager Komatsu Forest. För inspel på den fortsatta resan deltar Darja Isaksson generaldirektör Vinnova, Katrin Marçal, författare, Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige, Mikael Dahlgren, Forskningschef ABB och Styrelseledamot WASP, Ordförande Teknikföretagens fou-grupp, Pia Sandvik, Vd RISE samt Birgitta Bergvall Kåreborn, Rektor Luleå tekniska universitet.

Här kan du ta del av programmet i sin helhet: Industridagen

Tid: Måndag 22/3 kl 13.00 – 14.15 
Plats: https://vimeo.com/event/807158

För mer information
Stina Johansson

Näringsliv och utbildning, Region Västerbotten
070-365 45 70, stina.johansson@regionvasterbotten.se

Presskontakt
Cecilia Lindell
Strateg Externa relationer, Region Västerbotten
070-254 57 37, cecilia.lindell@regionvasterbotten.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95
Malin Åberg

Malin Åberg

Presskontakt Kommunikationsdirektör 070-240 91 55
Cecilia Lindell

Cecilia Lindell

Presskontakt Strateg Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-254 57 37
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Presskontakt Kliniskt forskningscentrum, FoU-staben 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige