Gå direkt till innehåll
Ann Hellenius Managing Director, Capgemini Invent och Anna Pettersson, regional utvecklingsdirektör, Region Västerbotten
Ann Hellenius Managing Director, Capgemini Invent och Anna Pettersson, regional utvecklingsdirektör, Region Västerbotten

Pressmeddelande -

​Digitala Västerbotten utvecklas till digital mötesplats

Nu är det bestämt att årets Mötesplats Digitala Västerbotten 8–9 december, blir en komplett onlineupplevelse där hela konferensen streamas och deltagarna interagerar via webben. ”Nu får vi visa på riktigt att vi sätter det digitala först”, säger Andreas Skog, samordnare digitalisering på Region Västerbotten.

– Västerbotten befinner sig i ett expansivt skede och det är viktigare än någonsin att vi lär av varandra och höjer den digitala kompetensen både i offentlig och privat sektor för att stärka konkurrenskraft och välfärd. Givetvis längtar vi efter att mötas fysiskt, men det känns naturligt att ta nästa steg och utveckla det digitala konceptet ytterligare med Mötesplats Digitala Västerbotten, säger Anna Pettersson, regional utvecklingsdirektör, Region Västerbotten.

– Vi gör inte en digital kopia av en analog konferens, säger Andreas Skog. Vår ambition är att utveckla en ny mötesplats där webbsändning, digitala möten och interaktiva diskussioner skapar ett värde för alla deltagare oberoende av varifrån man deltar.


Pandemi och digitala lösningar

Mötesplats Digitala Västerbotten inleds av Ann Hellenius under rubriken "Det hållbara ledarskapet i en digital tid" och konferensens fokus kommer att ligga på hur vi kan utveckla våra verksamheter i en tid präglad av pandemi och digitala lösningar.

Tillsammans med Ann Hellenius, som är en av Sveriges mest uppskattade talare på temat ledarskap och digitalisering, kommer flera intressanta medverkande med kunskap inom artificiell intelligens, bredband och digital transformation att ge konferensen ett dagsfärskt och relevant innehåll. Representanter från många kommuner i Västerbotten medverkar och goda exempel på verksamhetsutveckling kommer att lyftas. Även interaktivt mingel och kulturinslag är en del av konferensens innehåll.

– Vår styrka har alltid varit en dela-med-sig-kultur och det tar vi med oss in i den digitala konferensen. Det är viktigt för oss att mötas, därför behöver vi bli bättre på att mötas digitalt, säger Andreas Skog.

Mötesplats Digitala Västerbotten riktar sig till dig som är ledare, beslutsfattare eller jobbar med förändringsarbete – både i privat och offentlig sektor. Konferensen arrangeras av Region Västerbotten i samarbete med Västerbottens kommuner och partners.

Läs mer om Mötesplats Digitala Västerbotten på https://motesplats.digitalavasterbotten.se

Anmälan har öppnat!


För mer information

Andreas Skog
Samordnare digitalisering, Region Västerbotten
073-819 08 63
andreas.skog@regionvasterbotten.se

Presskontakt

Cecilia Lindell
Strateg, externa relationer, Region Västerbotten
070-254 57 37
cecilia.lindell@regionvasterbotten.se

Ämnen

Taggar

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Presskontakt

Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, covid-19 (smittskydd, vaccination och provtagning) 073-091 48 87
Ulrika Johansson

Ulrika Johansson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 070-582 70 62
Per Strömbro

Per Strömbro

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, Skellefteå 072-5540595
Micaela Löwenhöök

Micaela Löwenhöök

Presskontakt Regionala utvecklingsfrågor, opinionsbildning +46 (0)70- 316 37 01
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95
Malin Åberg

Malin Åberg

Presskontakt Kommunikationsdirektör 070-240 91 55
Cecilia Lindell

Cecilia Lindell

Presskontakt Strateg Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-254 57 37
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Presskontakt Kliniskt forskningscentrum, FoU-staben 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige