Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Förlossningen i Lycksele stänger vecka 51 och 52

På grund av fortsatt stora svårigheter att hitta barnmorskevikarier tvingas förlossningsavdelningen vid Lycksele lasarett hålla stängt under vecka 51 och 52. Berörda gravida hänvisas till Skellefteå och Umeå. Jourhavande barnmorska samt gynekolog finns dock på plats i Lycksele för att kunna ta hand om akuta behov och akuta förlossningar.

– Vi har arbetat intensivt hela hösten för att på olika sätt försöka lösa bemanningen över jul och nyår men det har tyvärr inte gått. Nu har vi fattat beslutet om att hålla stängt med samma upplägg som i somras. Vi hänvisar till förlossningsavdelningarna i Skellefteå och Umeå men har jourhavande barnmorska och gynekolog på plats i Lycksele för att kunna hantera akuta händelser säger Olov Grankvist, verksamhetschef vid Centrum för obstetrik och gynekologi i Region Västerbotten.

Berörda kontaktas personligen

De gravida i södra Lappland som kan beröras av stängningen kontaktas nu av förlossningspersonalen i Lycksele med information om hur det kommer att fungera med deras förlossningar och hur de kan förbereda sig.

– Det är ett väldigt tråkigt besked att lämna och vi förstår att det påverkar och kan skapa oro. Vårt fokus är som alltid att erbjuda alla blivande föräldrar en trygg och säker förlossningsvård. Med erfarenheterna från tidigare års stängningar vet vi att det här upplägget fungerar, fast självklart hade det önskvärda varit att kunna ha öppet alla våra tre förlossningsenheter som vanligt, säger Olov Grankvist.

Mer information

Olov Grankvist, verksamhetschef vid Centrum för obstetrik och gynekologi i Region Västerbotten, 073-315 85 99, olov.grankvist@regionvasterbotten.se

Presskontakt

Thomas Jonsson
Kommunikationsstaben
Region Västerbotten
070-612 18 48

Ämnen

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33
Gabriella Bandling (föräldraledig)

Gabriella Bandling (föräldraledig)

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, pressansvarig

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige