Gå direkt till innehåll
Bilden är beskuren. Hela kartan finns att ladda ner länge ner på sidan under "relaterad media".
Bilden är beskuren. Hela kartan finns att ladda ner länge ner på sidan under "relaterad media".

Pressmeddelande -

Förlossningen i Umeå flyttar tillfälligt

På grund av renoveringar flyttar förlossningen i Umeå till andra lokaler på Norrlands universitetssjukhus. Från och med den 11 oktober klockan 14.00 är födande välkomna till Elsa Bolins gränd 3 B.

Det pågår ett antal planerade ombyggnationer och renoveringar på Norrlands universitetssjukhus och nu har turen kommit till den byggnad där bland annat förlossningen ligger.

Hela verksamheten flyttas, dels för att det kommer att pågå störande renoveringsarbeten på våningen ovanför, dels för att förlossningens lokaler behöver renoveras.

– Det blir en uppdatering och modernisering av nuvarande lokaler, vilket känns jättebra. Det kommer gynna både patienter och medarbetare, säger avdelningschef Michael Viklund.

Samma tillfälliga flytt gjordes för tolv år sedan, så lokalerna är inte obekanta.

– Vi vet att de här lokalerna fungerar bra, de har samma kapacitet som befintliga lokaler. Så på det stora hela kommer det vara likadant, det blir bara en lite annorlunda väg hit.

Gravida får information av sin barnmorska

Det kommer att skyltas om i närheten av förlossningen så att det blir tydligt vart man ska åka om man kommer med bil, vilket de flesta gör. Information har också gått ut internt till alla barnmorskemottagningar i länet.

För att övergången ska bli så effektiv som möjligt för alla inblandade har förberedelserna redan börjat.

– Vi kommer att ha minst en förlossningssal redo dagen innan, sen flyttar vi allt eftersom beroende på hur patientflödet ser ut på själva flyttdagen. Men före klockan 14 den 11 oktober ska man åka till den gamla adressen och efter klockan 14 är det den nya adressen som gäller, säger Michael Viklund.

– Är man osäker eller har frågor kan man alltid prata med sin barnmorska. Och precis som vanligt är det bra att ringa till förlossningen innan man kommer. Då får man information om vart man ska åka.

Hur länge förlossningen ska hålla till i de tillfälliga lokalerna är inte bestämt, men uppskattningen är att det blir under en period på mellan sex och tolv månader. Bedömningar kommer att göras kontinuerligt och tillbakaflytten planeras utifrån hur renoveringarna fortlöper och efter verksamhetens behov.

Mer information
Michael Viklund
Avdelningschef förlossningen Umeå
073-063 40 43
michael.viklund@regionvasterbotten.se

Roger Eriksson
Fastighetsförvaltare
Norrlands universitetssjukhus
090-785 22 08
roger.eriksson@regionvasterbotten.se

_______________________________________________________________________

Presskontakt
Molli Rosenström
Kommunikationsstaben
Region Västerbotten
073-393 11 29
molli.rosenstrom@regionvasterbotten.se

Ämnen

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige