Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fullskaleprov av reservkraft lördag 23 april påverkar hela universitetssjukhuset

Ett omfattande fullskaleprov av reservkraften på Norrlands universitetssjukhus i Umeå sker lördag den 23 april, mellan klockan 10.00-19.00, där samtliga verksamheter påverkas.

Lördagens fullskaleprov föranleds av en slutbesiktning av de nya reservkraftaggregaten och är en del av ett större projekt med att modernisera och utöka kapaciteten för reservkraft på Norrlands universitetssjukhus.

Verksamheten är förberedd

Samtliga verksamheter på Norrlands universitetssjukhus har inför lördagens fullskaleprov noggrant gått igenom sina reservrutiner. Kritisk verksamhet får även kraft via batteridrift.

Under fullskaleprovet när reservkraften testas kommer verksamheterna vid upprepade tillfällen att uppleva korta blinkningar.

Eftersom vissa hissar kan påverkas finns tekniker på plats under hela dagen.

Larmknappar och personsökning fungerar som vanligt och wi-fi samt it-nätverk och telefoni påverkas inte under ett eventuellt elavbrott.

Särskild sjukvårdsledning samlad

Under dagen är lokal särskild sjukvårdsledning samlad och bevakar arbetet för att snabbt kunna agera vid eventuella problem. Även ansvarig teknisk personal från fastighet, it samt medicinsk teknik finns redo för att vid behov rycka ut så snabbt som möjligt.

Kontakt vid frågor
Gösta Olsson, elingenjör, 070-314 84 83
Per Jonsson, MT-ingenjör, 070-510 40 36
Mikael Jonsson, IT, 070-349 91 15

Presskontakt
Jan Alfredsson
Kommunikationsstaben
Region Västerbotten

Ämnen

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33
Gabriella Bandling (föräldraledig)

Gabriella Bandling (föräldraledig)

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, pressansvarig

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige