Gå direkt till innehåll
Galleri Alva visar Ny konst på NUS

Pressmeddelande -

Galleri Alva visar Ny konst på NUS

”Ny konst på NUS” består av sju förslag på konstnärlig gestaltning till nya psykiatrin, byggnad 28. Utställningen visas på Galleri Alva 17 juni – 23 augusti och innehåller skissbeskrivningar, modeller, renderingar, materialprover och dokumentationer av de färdiga verken. Vernissage med konstkonsulten Camilla Caster hålls på fredag 17 juni 12.00.

– När en ny byggnad planeras är det viktigt att konsten kommer in i ett tidigt skede. Det gör det möjligt att låta större konstnärliga gestaltningar samspela med arkitektur, inredning och övrig byggteknisk verksamhet som el och ventilation. Därmed blir konsten en integrerad del av byggnaden för att skapa välkomnande och konstnärligt intressanta miljöer, säger Peter Lundström utställningsansvarig på Galleri Alva.

Konstgestaltningarna har tagits fram genom upphandling enlig LOU. I processen har konstkonsult, arkitekt, projektledare och representanter från verksamheten deltagit. I slutskedet deltog även driftpersonal och tekniska konsulter för att säkerställa att konstgestaltningarna kan fungera i sjukhusmiljö.

Titel: Ny konst på NUS
Tid:
17 juni – 23 augusti 2022
Vernissage:
Fredag 17 juni kl 12.00
Plats: Galleri Alva, Norrlands universitetssjukhus, byggnad 1D
Öppettider: måndag-torsdag 10-16, fredag 10-14. Stängt 18 juli - 22 juli.


För mer information

Peter Lundström
Utställningsansvarig, Galleri Alva
070-598 94 36
jarl.peter.lundstrom@gmail.com

Presskontakt

Cecilia Lindell
Strateg, Externa relationer, Region Västerbotten
070-254 57 37
cecilia.lindell@regionvasterbotten.seÄmnen

Kategorier

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Presskontakt Kliniskt forskningscentrum, FoU-staben 070-685 72 33

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige