Gå direkt till innehåll
På bild: Helena Björnwall Åström, chef för Regionbibliotek Västerbotten
På bild: Helena Björnwall Åström, chef för Regionbibliotek Västerbotten

Pressmeddelande -

​Helena Björnwall Åström blir ny chef för Regionbibliotek Västerbotten

Idag, måndag den 1 april, tillträder Helena Björnwall Åström som ny regionbibliotekchef i Västerbotten. Helena kommer närmast från en rektorstjänst på Tegs centralskola i Umeå.

– Med Helenas gedigna ledarerfarenhet, nyfikenhet och energi kommer vi fortsätta utveckla regionbiblioteket och därmed stärka folkbibliotekens demokratiska uppdrag, säger Camilla Thorn Wollnert, regionkulturchef vid Region Västerbotten.

Regionbibliotekchefen ansvarar för regional biblioteksverksamhet som inkluderar läs- och litteraturfrämjande verksamheter samt tre sjukhusbibliotek och kultur i vården. Uppdraget handlar om att främja samarbeten, om att utveckla verksamheterna och samtidigt väva samman biblioteksfrågorna med andra strategiska utvecklingsområden i Västerbotten.

Helena har lång erfarenhet av att driva utvecklingsarbete och leda team. Bibliotekens roll i samhället med fri tillgång till information, läsning och litteratur är något som engagerat henne genom hela yrkeslivet.

– Det ska bli nytt och spännande att få verka inom kultursektorn. Att arbeta med ett regionalt uppdrag känns utmanade och det finns förstås massor att lära. Tillsammans med en kunnig och erfaren arbetsgrupp vill jag verka för att ytterligare utveckla och stärka Västerbottens biblioteksverksamhet. Jag ser fram emot att få komma igång och känner mig redan mycket välkommen, säger Helena Björnwall Åström.

Regionbibliotek Västerbotten är en verksamhet inom enheten för Regional kultur vid Region Västerbotten.

Mer information

Camilla Thorn Wollnert, regionkulturchef, Region Västerbotten

070-377 57 79, camilla.thorn-wollnert@regionvasterbotten.se 

Presskontakt

Olivia Collin, strateg Externa relationer, Region Västerbotten

073-514 50 66, olivia.collin@regionvasterbotten.se 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33
Gabriella Bandling (föräldraledig)

Gabriella Bandling (föräldraledig)

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, pressansvarig

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige