Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Invigning av kreativ arbetsmiljö

Centrum för medicinsk teknik och strålningsfysik, CMTS, har flyttat in i nya fräscha lokaler på Norrlands universitetssjukhus i byggnad 10 C. De nya lokalerna invigs av landstingsdirektören torsdag 30 maj.

Strax innan påsk flyttade före detta radiofysik och delar av medicinsk teknik till nya lokaler i byggnad 10 C på Norrlands universitetssjukhus. Lokalerna är nu verksamhetsanpassade med kontor, mötesplatser och en stor flexibel kreativ yta där möten kan äga rum.

På torsdag klockan 12.00 invigs lokalerna av landstingsdirektör Anders Sylvan. Sedan blir det mingel med tilltugg och förfriskningar. I lokalerna kommer en utställning visas och medarbetare på CMTS kommer att berätta mer om vad de arbetar med.

Rum för kreativitet
De nya lokalerna är inredda på ett nytänkande sätt som öppnar upp för flexibla och kreativa mötesformer. I lokalerna sitter nästan hela Umeås kompetens inom strålningsfysik. Det är medarbetare från landstinget och universitetet som bedriver både forskning och undervisning.

Den nya ytan tillhör strålningsfysik, bild och strålningsteknik och institutionen för strålningsvetenskaper vid Umeå universitet. Exempel på områden där de är verksamma är strålskydd, dosplanering vid strålbehandlingar och nuklearmedicinska undersökningar, MR, PET och bildoptimering vid röntgenundersökningar.

Media välkomnas att delta under invigningen, se de nya lokalerna, mingla och träffa personal från avdelningarna.

Plats:Byggnad 10 C vid Norrlands universitetssjukhus
Tid: Torsdag 30 maj, kl. 12.00

Välkomna!

Anna Sundén Verksamhetschef, CMTS

Mikael Karlsson Prefekt, Institutionen för strålningsvetenskaper

 

 

Hälsningar
Elin Sköld
Kommunikationsstaben

Ämnen

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker. Till bildbanken

Kontakter

Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Presskontakt Kliniskt forskningscentrum, FoU-staben 070-685 72 33
Gabriella Bandling (föräldraledig)

Gabriella Bandling (föräldraledig)

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, pressansvarig

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige