Gå direkt till innehåll
Invigningen av Västerbotten på Grand Hôtel genomförs inte fysiskt på grund av ökad smittspridning

Pressmeddelande -

Invigningen av Västerbotten på Grand Hôtel genomförs inte fysiskt på grund av ökad smittspridning

Region Västerbotten har beslutat att arrangemanget Västerbotten på Grand Hôtel får ett digitalt format 2022. Detta med anledning av den ökade spridningen av Covid-19.

- Vi har gjort bedömningen att det inte finns förutsättningar eller kan ses som lämpligt att genomföra invigningen av Västerbotten på Grand Hôtel fysiskt, säger Thomas Hartman, chef för enheten för externa relationer och strategisk platsutveckling vid Region Västerbotten. Vi kommer i stället ställa om till ett digitalt alternativ.

      Västerbotten på Grand Hôtel: Vad händer i norra Sverige? skulle genomföras fysiskt i Stockholm den 18 januari med ett antal inbjudna gäster på plats. Utifrån rådande pandemiläge kommer programmet för arrangemanget istället spelas in och spridas digitalt till inbjudna gäster och allmänhet. Det nya formatet har diskuterats med arrangemangets talare under veckan och samtliga kommer delta i det nya formatet.

      Bland talarna finns Peter Fellman, chefredaktör för Dagens Industri, Jens Henriksson, VD Swedbank och Johanna Norberg, Danske Banks Sverige VD och Åsa Jackson, Direktör Corporate Responsibility Bolidenkoncernen

      - Det är givetvis mycket tråkigt att vi inte kan genomföra arrangemanget med gäster, säger Thomas Hartman, speciellt med tanke på hur aktuella frågorna om norra Sverige är just nu. Det finns ett mycket stort behov av att samtala med beslutsfattare och andra samhällsaktörer om utvecklingen i norr och digitala format är inte alltid optimalt. Vi kommer därför trots rådande pandemisituation göra flera påverkansinsatser på temat under vintern och våren och vissa av dessa får bli digitala i de fall då det är lämpligt.

        Det inspelade programmet för Västerbotten på Grand Hôtel kommer att distribueras via Region Västerbottens digitala kanaler och mejlas direkt till berörda. Anmälda gäster till arrangemanget får information via mejl.

        För mer information:

        Thomas Hartman, thomas.hartman@regionvasterbotten.se, 070-666 49 95

        Presskontakt:

        Micaela Löwenhöök, micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se, 070-3163701


          Ämnen

          Kategorier

          Regioner


          Bildbank

          Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

          Kontakter

          Gabriella Bandling

          Gabriella Bandling

          Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
          Thomas Jonsson

          Thomas Jonsson

          Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
          Petra Olgarsson

          Petra Olgarsson

          Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
          Daniel Marklund

          Daniel Marklund

          Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
          Thomas Hartman

          Thomas Hartman

          Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

          Jessica Larsson Svanlund

          Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
          Anja Hansen Knutsson

          Anja Hansen Knutsson

          Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

          Region Västerbotten

          Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

          Region Västerbotten
          Regionens hus, Köksvägen 11
          90189 Umeå
          Sverige