Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

IT- och telefoniproblem inom Region Västerbotten är nu lösta

Tekniska problem har drabbat Region Västerbotten under torsdagsmorgonen. Det gäller både telefoni och ett flertal IT-system som används både inom vård- och administrativt arbete. Problemet löste sig vid halv tio tiden och nu kontrollerar IT inom Region Västerbotten full funktionalitet.

Strax efter sju på morgonen så drabbades Region Västerbotten av en teknisk störning. Felet uppstod efter nattens driftavbrott.

– Grundproblemet är nu löst, felet är åtgärdat och vi jobbar nu med att verifiera samtliga system. Just nu startar allting igång igen och vi har nu full funktionalitet.

Regional stab upprättades och personal arbetade enligt reservrutiner under torsdag morgonen, fram till dess att de centrala komponenterna i den tekniska plattformen löstes.

– Nu behöver datorer och övriga klienter koppla upp mot nätverket, det kan ta några minuter men och inom kort ska allt vara precis som vanligt, avslutar Johannes Hörnberg.

Mer information

Johannes Hörnberg
Verksamhetschef IT Västerbotten
Region Västerbotten
070- 291 99 22

Presskontakt

Gabriella Bandling
Kommunikationsstaben
Region Västerbotten
073-049 46 53


Ämnen

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33
Gabriella Bandling (föräldraledig)

Gabriella Bandling (föräldraledig)

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, pressansvarig

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige