Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Konflikten är över – parterna är överens om ett nytt avtal

Under fredagseftermiddagen kom SKR och Vårdförbundet överens om ett nytt avtal, och konflikten som pågått sedan slutet av april är nu över. Det innebär att både strejken och övertids- och mertidsblockaden upphör omgående.

– Vi är glada över att ett avtal är på plats, vi har lokalt haft fokus på att säkra patientsäkerheten och mildra konfliktens konsekvenser för invånarna i Västerbotten, säger Tommy Svensson, regiondirektör i Region Västerbotten.

– Exakt vad det nya avtalet innebär för Region Västerbotten får vi nu titta närmare på, säger Kia Ronnhed, HR-direktör i Region Västerbotten.

Konflikten har varit ansträngande för hela vårdens verksamhet.

– Det har varit en ansträngd situation under en lång tid som påverkat tillgängligheten till vården för våra invånare, men det har också påverkat våra medarbetare och chefer. Jag vill rikta ett tack till alla som arbetat med att hantera konflikten. Jag vill särskilt lyfta cheferna i vården som arbetat för att säkerställa nödvändig vård under en konflikt med allt vad det innebär, säger Elisabeth Karlsson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Västerbotten.

– Vi har haft ett gott förhandlingsklimat med Vårdförbundet och har därigenom löst flera situationer för att säkra vården för våra invånare, säger Kia Ronnhed.

Mer information
Elisabeth Karlsson 
Hälso- och sjukvårdsdirektör 
Region Västerbotten 
070-570 27 07 

Kia Ronnhed
HR-direktör
Region Västerbotten
070-687 70 70

Presskontakt 
Petra Olgarsson 
Kommunikationsstaben 
Region Västerbotten 
073-091 48 87

Ämnen

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker. Till bildbanken

Kontakter

Presskontakter vecka 26 till 32

Presskontakter vecka 26 till 32

Presskontakt Förteckning över Region Västerbottens presskontakter sommaren 2024
Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige