Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Lassinantti ny chef för TRU

Västerbottens läns landsting har tillsatt ett flertal nya chefer. En av dem är Anna Lassinantti som byter chefposition, från posten som länskulturchef till stabschef för verksamheten inom landstingets stab för tillväxt och regionala frågor, TRU.

Anna Lassinatti har en lång erfarenhet av arbetet med tillväxt- och regionala frågor vid Västerbottens läns landsting. Hon anställdes vid landstinget 1996. De senaste sju åren har hon verkat som länskulturchef, som är en del inom staben för TRU. Landstingets arbete med regional utveckling ska bidra till att skapa tillväxt och utveckling i länet genom att stimulera en rad strategiska områden: kultur, kollektivtrafik, viss infrastruktur- och kommunikationsplanering och FoU för näringslivsutveckling, forskningsfinansiering och folkhälsa. Nu blir Lassinantti stabschef för hela TRU.

- En av de mest spännade frågorna är de som rör bildandet av den nya regionen. Det är en intressant process där frågor som rör regional tillväxt och utveckling kommer att bli ett mycket viktigt område, säger Anna Lassinantti.

Nya verksamhetschefer

Annika Hull Laine, 51 år, har anställts som ny verksamhetschef för aktutsjukvården i Västerbotten. Hon har en grundutbildning till sjuksköterska, senare specialisering till operationssjuksköterska. Annika har tidigare, bland annat, varit chef för akutsjukvården i Blekinge. Hon har en magisterexamen och speciell erfarenhet inom områdena kvalitet och ledarskap. Hon tillträder tjänsten som verksamhetschef den 1 september.

Sjukstugan och Hälsocentralen Malå-Norsjö har fått en ny verksamhetschef. Chefen heter Katarazyna Wikström, 36 år, och är utbildad sjuksköterska. Hon har även en magisterexamen i matematisk statistik och har tidigare varit chef för statistikenheten på Smittskyddsinstitutet. Hon är numera bosatt i Bastuträsk och började sitt nya arbete den 25 augusti.

Norrlands regionsjukhus har även fått en ny vårdkoordinator. Hon heter Gunnel Brodin och kommer närmast från medicinkliniken där hon varit avdelningschef under många år.

För mer information:

Leif Persson, Biträdande chef för verksamhetsområde närsjukvård
090-785 70 71, 070-543 46 33

Ann-Christin Sundberg, Chef för verksamhetsområdet specialiserad sjukhusvård
090-785 73 26, 070-514 45 32

Sofie Edberg, Landstingsdirektör
090-785 72 40, 070-349 72 40

Ämnen

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Presskontakt

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, covid-19 (smittskydd, vaccination och provtagning) 073-091 48 87
Per Strömbro

Per Strömbro

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, Skellefteå 072-5540595
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95
Malin Åberg

Malin Åberg

Presskontakt Kommunikationsdirektör 070-240 91 55
Cecilia Lindell

Cecilia Lindell

Presskontakt Strateg Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-254 57 37
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Presskontakt Kliniskt forskningscentrum, FoU-staben 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige