Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Leveransproblem lösta, men vissa störningar kvarstår

Region Västerbotten befinner sig fortfarande i regionalt stabsläge på grund av de driftstörningar som drabbat leverantörer efter cyberattacken mot Tietoevry. Leveransstörningarna i förbrukningsmaterial är lösta, och material har levererats under helgen och under måndagen. Driftsstörningen i det program som används vid utskrivning av patienter kvarstår dock.

Centrum för informationsteknik och medicinsk teknik i Region Västerbotten har tagit fram en alternativ lösning till programmet som används vid utskrivning av patienter, som kommer att börja användas successivt från och med idag måndag. Lösningen är baserad på ett ärendehanteringssystem som redan används inom regionen.

– Driftstörningen som drabbade vår leverantör av förbrukningsmaterial är löst, men i och med att vi fortfarande inte kommer åt vårt ordinarie system för utskrivning av patienter har vi valt att fortsätta det regionala stabsläget, säger Sofie Jacobsson, sjukvårdsledare i den regionala särskilda sjukvårdsledningen.

Driftstörningarna har fortsatt ingen påverkan på vården av patienterna.

Mer information
Sofie Jacobsson
Sjukvårdsledare
Region Västerbotten
090-785 74 85, 070-695 27 79

Presskontakt
Petra Olgarsson
Kommunikationsstaben
Region Västerbotten
073-091 48 87

Ämnen

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker. Till bildbanken

Kontakter

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige