Gå direkt till innehåll
Musikerna Frida Johansson och Amanda Lindgren
Musikerna Frida Johansson och Amanda Lindgren

Pressmeddelande -

Livemusik på Norrlands universitetssjukhus

Den 22 november klockan 12:00 blir det musik med Frida Johansson och Amanda Lindgren på Norrlands universitetssjukhus. Arrangörer är Norrlandsoperan och Alva kultur som under hösten inlett ett samarbete för att erbjuda musik, opera och dans i ett mindre format på universitetssjukhuset i Umeå, samt även på regionsjukhusen i Skellefteå och Lycksele.

– Att möta livemusik på sjukhus kan ge närhet till känslor som förvåning, välbehag och glädje. Att sen få lyssna tillsammans med andra kan grunda oss och sätta in oss i ett vänligt sammanhang, säger Ann Helen Littbrand, kultursamordnare på Alva kultur.

På spelningen den 22 november är det musikerna Frida Johansson och Amanda Lindgren som tillsammans framför Fridas musik. Frida är en Umeåbaserad musiker och kompositör och hennes musik har spelats på teatrar, i TV-spel och i radions julkalender. Hon har sin grund inom folkmusiken och är medlem i vokalkvartetten Kraja, men har även rört sig i popvärlden med band som Säkert!, Barnet, Väärt, Ára och 1900.

En plan på lång sikt
Samarbetet mellan Norrlandsoperan och Alva kultur, som är ett centrum för kultur i vården och bedrivs av Region Västerbotten, sträcker sig tills vidare.

– Vi har långsiktiga planer, säger Ann Helen Littbrand. Samarbetet med Norrlandsoperan känns bra på en mängd olika sätt. Framför allt känns det meningsfullt att de som vistas på länets sjukhus kommer att få möta förstklassig musik, opera och dans under en lång tid framöver.


För mer information
Ann Helen Littbrand
Kultursamordnare på Alva kultur, Region Västerbotten
070-667 37 26, annhelen.littbrand@regionvasterbotten.se

Presskontakt
Cecilia Lindell
Strateg Externa relationer, Region Västerbotten
070- 254 57 37, cecilia.lindell@regionvasterbotten.se

Ämnen

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33
Gabriella Bandling (föräldraledig)

Gabriella Bandling (föräldraledig)

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, pressansvarig

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige