Gå direkt till innehåll
Mötesplats Lycksele genomförs digitalt under pandemin

Pressmeddelande -

Mötesplats Lycksele genomförs digitalt under pandemin

Region Västerbottens regionala konferens Mötesplats Lycksele genomförs digitalt 2021. Under 2020 ställdes konferensen in på grund av pandemin men återuppstår nu i digitalt format, anpassat efter rådande förutsättningar.

Konferensen, som sedan 2014 kallats för Västerbottens stora regionala kraftsamling, kommer genomföras digitalt den 20 maj. Programmet kommer omfatta en förmiddag där allt från traditionella föreläsningar till kulturinslag ingår.

- Vi är så glada att få genomföra Mötesplats Lycksele igen, säger Thomas Hartman, ansvarig chef för arrangemanget. Vi behöver Mötesplats Lycksele som arena för att vädra frågor av regionalt intresse i Västerbotten. Det har blivit ett stående inslag där vi mobiliserar länet, fördjupar oss i olika utvecklingsfrågor och resonerar med kloka personer.

För att anpassa konferensen till det digitala formatet har programmet krympts ned till en förmiddag. Mötesplats Lycksele har vanligtvis varit en lunch till lunchkonferens på plats i Lycksele. Konferensen kommer delvis sändas från Lycksele, men med inslag från övriga Sverige och världen. Temat för konferensen är ”Det hållbara samhället” och i programmet kommer frågor rörande förnybar energi, hållbara transportsätt och EU-politik finnas med. Konferensdeltagarna kommer även få uppleva kulturinslag från länet och en spännande extern föreläsare som än så länge är hemlig.

- Något nytt för i år är att vi kommer lyfta goda exempel från Västerbotten som visar hur vi utvecklar hållbara lösningar, säger Thomas Hartman. Genom en rad sådana exempel kommer vi visa att Västerbotten toppar listan av Europas mest hållbara regioner. 

Program för konferensen kommer snart.

Läs mer om Mötesplats Lycksele här.


Om Mötesplats Lycksele

Datum: 20 maj 2021

Tid: 08.30-12.00

Format: Digitalt

Tema: Det hållbara samhället

Arrangör: Region Västerbotten med Balticgruppen, Skellefteå Kraft och Umeå energi som huvudpartners


För mer information:

Thomas Hartman

Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling, Region Västerbotten

070-666 49 95, thomas.hartman@regionvasterbotten.se

Anders Sellström

Eventansvarig Mötesplats Lycksele 2021

070-540 12 12 anders.sellstrom@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Micaela Löwenhöök

Strateg externa relationer Region Västerbotten

070-316 37 01

micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se

Ämnen

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige