Gå direkt till innehåll
På bild: Ella Nilsson, Västerbottens matambassadör och vinnare av Västerbotten GrandPris 2020 Foto: Patrick Trägårdh
På bild: Ella Nilsson, Västerbottens matambassadör och vinnare av Västerbotten GrandPris 2020 Foto: Patrick Trägårdh

Pressmeddelande -

Nominera till Västerbotten GrandPris 2021

Varje år vid invigningen av Västerbotten på Grand Hôtel delas den prestigefyllda utmärkelsen Västerbotten GrandPris ut. Traditionellt till en aktör – en organisation eller en individ – som gjort ”särskilda insatser” för Västerbotten. Nu är nomineringen till 2021 års prisutdelning öppen.

– Runt om i länet finns många fantastiska personer och organisationer som gör ett otroligt jobb för att lyfta och bygga ett hållbart Västerbotten. Det är vår ära att uppmärksamma dessa aktörer. Vi ser verkligen fram emot att få läsa de nomineringar som kommer in, säger Krister Ruth, programansvarig Västerbotten på Grand Hôtel.

Västerbotten GrandPris följer Region Västerbottens årstema och lyfter 2021 en aktör från länet som genom att skapa utveckling och tillväxt på ett hållbart sätt bidragit till ett än mer konkurrenskraftigt och utvecklingsstarkt Västerbotten. Bakom utmärkelsen står Region Västerbotten, Skellefteå Kraft och Sparbanksstiftelsen Norrland.

Vinnaren presenteras vid den digitala invigningen av Västerbotten på Grand Hôtel, 19 januari 2021, och tilldelas ett stipendium på 30 000 kronor.

Om nomineringen
Nomineras kan ett företag, organisation eller person som genom att agera på ett hållbart sätt bidragit till att stärka Västerbotten. Vem som helst kan skicka in ett nomineringsbidrag via webben vasterbottengranhotel.se. Sista dag att skicka in nomineringar är 22 november 2020.

Tidigare vinnare
2020 Ella Nilsson
2019 Change the game
2018 Västerbottensost
2017 BioCool

Läs mer här

Om Västerbotten på Grand Hôtel
Den 19 januari 2021 invigs Västerbotten på Grand Hôtel för 31: a året i rad. Den här gången genomförs invigningen digitalt.

Under tre vinterveckor varje år, med start i januari, intar Västerbotten Grand Hôtel i Stockholm. Här samlas aktörer från Västerbotten, Sverige och världen för erfarenhetsutbyten, möjlighet att knyta nya kontakter och öppna för samverkan och påverkan. Såväl på nationell som internationell nivå.

Veckorna arrangeras av Region Västerbotten i samverkan med Skellefteå Kraft och Sparbanksstiftelsen Norrland. Ett unikt tema genomsyrar varje år och handlar 2021 om ”Det hållbara samhället”.

Mer information och nyheter finns på www.vasterbottengrandhotel.se

Kontakt

Krister Ruth
Programansvarig, Västerbotten på Grand Hôtel
070-663 75 63, krister.ruth@regionvasterbotten.se 

Presskontakt

Olivia Collin
Kommunikationsansvarig, Västerbotten på Grand Hôtel
073-514 50 66, olivia.collin@regionvasterbotten.se 

Ämnen

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33
Gabriella Bandling (föräldraledig)

Gabriella Bandling (föräldraledig)

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, pressansvarig

Relaterat innehåll

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige