Gå direkt till innehåll
Genom att logga in på 1177.se kan invånare kontakta vården på ett säkert sätt för att till exempel förnya sina recept. Foto: Mostphotos
Genom att logga in på 1177.se kan invånare kontakta vården på ett säkert sätt för att till exempel förnya sina recept. Foto: Mostphotos

Pressmeddelande -

Nu är det enklare att förnya recept via 1177.se

Nu är det enklare för invånare i Västerbotten att förnya recept som de fått utskrivna via sin hälsocentral. I e-tjänsten Förnya recept på 1177.se ser invånaren sina tidigare utskrivna läkemedel i en lista och kan lägga till de som behöver förnyas, i stället för att fylla i informationen manuellt.

Genom att logga in på 1177.se kan invånare hantera sina vårdärenden på ett säkert sätt. Invånare kan till exempel kontakta sin mottagning, läsa sin journal och fylla i olika formulär från vården. Den mest använda e-tjänsten är Förnya recept. Fler än 150 000 ärenden om receptförnyelse skickades in till vården i Västerbotten under 2022.

– Det här är en efterlängtad utveckling av e-tjänsten Förnya recept. Det kommer att göra det enklare för invånare att använda den. Det kommer också underlätta för vårdpersonal på länets hälsocentraler som direkt får in fullständig information om läkemedlet, säger Emma Sjöström, objektledare verksamhet för invånartjänster i Region Västerbotten.

Om tjänsten

De läkemedel som invånaren ser i listan är de som tidigare skrivits ut på just den hälsocentralen. Har invånaren ett utskrivet läkemedel som skrivits ut på hälsocentralen, men som inte finns med i listan kan hen fylla i informationen själv.

Invånaren behöver vara 16 år eller äldre för att se listan på utskrivna läkemedel. Det går inte att se läkemedel som sjukhusvården har skrivit ut och vårdnadshavare kan inte se sina barns läkemedel.

Läs mer om e-tjänsten Förnya recept på 1177.se

För mer information
Camilla Nilsson
Objektledare teknik för invånartjänster
Region Västerbotten
073-071 15 20

Presskontakt
Victoria Rolandsson
Kommunikationsstaben
Region Västerbotten
073-086 50 57

Ämnen

Kategorier

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker. Till bildbanken

Kontakter

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige