Gå direkt till innehåll
Rickard Carstedt efterlyser en högre plats på agendan för digitalisering. Foto: Henrik Olofsson
Rickard Carstedt efterlyser en högre plats på agendan för digitalisering. Foto: Henrik Olofsson

Pressmeddelande -

Nu inleds Mötesplats Digitala Västerbotten 2023

Mötesplats Digitala Västerbotten är norra Sveriges största konferens om digitalisering och verksamhetsutveckling – ett gyllene tillfälle att mötas, nätverka och inspireras av andras kunskap och goda exempel. I år träffas vi i Sara kulturhus i Skellefteå eller online den 5-6 december.

– I EU pratar man om twin transition, en omställning där hållbarhet och digitalisering är beroende av varandra. I Sverige behöver den digitala omställningen hamna högre upp på agendan i politik, offentlig sektor och näringsliv. Jag hoppas att vi ses på Mötesplats Digitala Västerbotten och fortsätter jobba för den digitala utvecklingen tillsammans, säger Rickard Carstedt (S), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Under Mötesplats Digitala Västerbotten delar vi ut Guldmolnet – ett pris med syfte att uppmärksamma goda exempel och sprida kunskap som leder till ökad jämlikhet i den digitala utvecklingen. Vinnaren koras under Mötesplats Digitala Västerbottens middag den 5 december.

Guldmolnets finalister 2023:

Behörighetsbiet
Behörighetsbiet är en digital, smart checklista till chefer för att förenkla introduktionen av nyanställda och hantera behörigheter. Genom att dela upp processen i steg med tillhörande aktiviteter har man samtidigt skapat nya möjligheter för uppföljning och utveckling.
Skellefteå kommun

Digitala seniortorget
En ny webbtjänst som är lätt att ta del av, oavsett digital vana, intresse och språk. Målet var att tillsammans med andra verksamheter, samarbetspartners och civilsamhället inspirera fler att delta i aktiviteter för ett aktivt och hälsosamt seniorliv.
Umeå kommun i samverkan med seniorer och samverkansparter

eRUM Lycksele
Det började enkelt med två stolar och en skärm på biblioteket där eRUM gav handledning och stöd i digitala frågor. En vägg har nu byggts i biblioteket för sekretess och integritet. I rummet finns en teknikvägg med teknik som passar till aktuell tekniksafari, som kan handla om Blåtand, smarta hem, källkritik och säkerhet online.

Lycksele kommun


Läs mer om Mötesplats Digitala Västerbotten här:
https://motesplats.digitalavasterbotten.se/

Kontakt:
Andreas Skog, projektledare Mötesplats Digitala Västerbotten
andreas.skog@regionvasterbotten.se

073-819 08 63

Presskontakt:

Jessica Larsson Svanlund

jessica.larsson.svanlund@regionvasterbotten.se

070-773 49 95

Ämnen

Kategorier

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker. Till bildbanken

Kontakter

Presskontakter vecka 26 till 32

Presskontakter vecka 26 till 32

Presskontakt Förteckning över Region Västerbottens presskontakter sommaren 2024
Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige