Gå direkt till innehåll
Fotograf Torbjörn Thomsen
Fotograf Torbjörn Thomsen

Pressmeddelande -

Ny stödmöjlighet för besöksnäringen i Västerbotten

Region Västerbotten har ansökt och beviljats 12 miljoner kronor från Europeiska regionalfonden till stöd för länets företag som drabbats av corona-pandemin. En del av pengarna reserveras för besöksnäringen där företag med upp till 49 anställda nu kan söka stöd för att anpassa och utveckla sina verksamheter.

– Vi har tidigare gått ut med en omställningscheck för företag med upp till nio anställda. Nu kan vi öppna upp för större företag i en bransch där många har säsongsanställd personal, säger Anna Pettersson, regional utvecklingsdirektör vid Region Västerbotten.

Stödet är sökbart till och med 31 december 2020 och är maximerat till 500 000 kr. Det kan omfatta både mjuka och hårda kostnader, till exempel marknadsföringsinsatser och anpassning av lokaler samt en del av kostnader för löneutbetalningar. Även utsatta företag inom detaljhandeln i länets inlandskommuner kommer att kunna söka stöd.

– Den västerbottniska besöksnäringen drabbas hårt när norrmän och övriga utländska turister uteblir. Det är oerhört betydelsefullt att vi med hjälp av EU-medel kan stötta en av länets mest utsatta branscher, säger Rickard Carstedt (S) ordförande i regionala utvecklingsnämnden, Region Västerbotten.

Mer information om stödmöjligheterna finns på Region Västerbottens hemsida. Länk finns här.


För mer information:

Katarina Molin
Enhetschef Företags- och projektfinansiering, Region Västerbotten
070-342 72 34, katarina.molin@regionvasterbotten.se


Presskontakt:

Cecilia Lindell
Strateg Externa relationer, Region Västerbotten
070-254 57 37, cecilia.lindell@regionvasterbotten.se   

Ämnen

Kategorier

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige