Gå direkt till innehåll
Maria Broberg, författare till boken Bakvatten. Foto: Norstedts
Maria Broberg, författare till boken Bakvatten. Foto: Norstedts

Pressmeddelande -

Ny upptakt för Västerbotten läser

På lördag är det upptakt för höstens andra bok i bokcirkeln Västerbotten läser. Den utvalda boken är Bakvatten av Maria Broberg, Sorsele. Lycksele bibliotek håller i arrangemanget som består av ett samtal mellan Carl Axel Gyllenram, Litteratur- och läsfrämjandekonsulent på Region Västerbotten och författaren Maria Broberg. Hela samtalet livesänds på regionvasterbotten.se/play

– Jag är väldigt glad att Bakvatten har valts till Västerbotten läser, säger författaren Maria Broberg. Jag har min viktigaste läsarskara i länet, i synnerhet i sådana områden och bland sådana människor som Bakvatten utspelar sig – det var för dem jag skrev boken. 

Berith Enkvist, Biblioteks- och kulturansvarig, Norsjö bibliotek, berättar att det finns ett stort intresse på biblioteket för böcker med Norrlandsperspektiv.

– Att känna igen sig i miljöer, bakgrund och kunna identifiera sig med en del av bokens karaktärer väcker intresse hos många, säger Berith Enkvist

Arrangemanget startar kl. 13:00 den 26/9 och hålls i Medborgarhusets biosalong som ligger vägg i vägg med Lycksele biblioteket. Anmälan behövs! Publikantalet är begränsat till 50 personer.
Kontakta: ABF 0950-380 80 eller Lycksele bibliotek 0950-168 25.

– Det är inte lika enkelt eller självklart med författarbesök nu i corona-tider som det brukar vara, framför allt krävs det lite mer framförhållning och planering. Samtidigt är det extra roligt när vi nu kan erbjuda ett evenemang av den här typen, säger Iréne Norberg, Lycksele bibliotek.

Flera bibliotek, bland andra Storumans bibliotek, kommer att visa livesändningen.
Sändningen går också att se i efterhand.
Se den på: regionvasterbotten.se/play

– Västerbotten är präglat av en stolthet över och en medvetenhet om den starka och betydelsefulla litteratur som skapats i länet, säger Carl Axel Gyllenram. En debutroman som Maria Brobergs Bakvatten (Norstedts) visar och bekräftar att nya författare skapar ny litteratur på hög nivå. Vår litterära tradition i länet kan både vara inspirerande, och absolut något för författare att fritt förhålla sig till. 

Projektet Västerbotten läser är ett samarbete mellan Regionbibliotek Västerbotten, Kulturförvaltningen Umeå, Kulturföreningen Pilgatan, ABF och Västerbotten kommunbibliotek.

För mer information:

Carl Axel Gyllenram
Litteratur- och läsfrämjandekonsulent, Region Västerbotten
Regional utveckling, Regionbibliotek Västerbotten
070- 258 57 26
carl-axel.gyllenram@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Cecilia Lindell
Strateg Externa relationer, Region Västerbotten
070-254 57 37
cecilia.lindell@regionvasterbotten.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33
Gabriella Bandling (föräldraledig)

Gabriella Bandling (föräldraledig)

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, pressansvarig

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige