Gå direkt till innehåll
Anna-Lena Danielsson (S), hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande, klipper bandet till den nyinvigda ögonmottagningen på Skellefteå lasarett.
Anna-Lena Danielsson (S), hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande, klipper bandet till den nyinvigda ögonmottagningen på Skellefteå lasarett.

Pressmeddelande -

Ögonmottagningen i Skellefteå ökar kapaciteten

För första gången på fem år finns ögonmottagningens verksamhet på Skellefteå lasarett samlad under ett tak. Efter en större ombyggnation och med totalrenoverade lokaler står verksamheten redo att med gott om kapacitet möta behovet i ett framtida växande Skellefteå.

På onsdagen invigdes de nya lokalerna officiellt.

Med över 500 besökare i veckan är ögonmottagningen en av de verksamheter som tar emot flest patienter på Skellefteå lasarett. Därför finns det ett stort värde i att samla verksamheten under ett tak. Efter en akut evakuering, framtvingad av dålig inomhusmiljö, för cirka fem år sedan har verksamheten varit spridd på fyra olika platser. När nu mottagningen återinvigs med nya lokaler finns allting samlat igen. Och mer därtill.

I ögonmottagningens nya lokaler ryms både operations- och injektionssalar, undersökningsrum, administrativa lokaler, väntrum, barnväntrum och rum för teknisk utrustning. Den nya operationssalen ger dessutom en säkerhetsmarginal till sjukhuset som kan erbjuda en extra operationssal utanför centraloperation i ett extraordinärt läge.

– Våra tidigare lokaler var inte helt anpassade för den verksamhet vi bedriver idag. Vid planeringen tog vi därför höjd för framtiden och ett växande Skellefteå. Det innebär bland annat att vi på sikt kan utöka antalet gråstarrsoperationer, säger Lise-Marie-Ericsson, avdelningschef.

Hon är glad över den satsning som gjorts på ögonmottagningen.

– Det blir betydligt bättre för patienterna som bara behöver gå till ett ställe och det underlättar samtidigt enormt för personalen att ge god ögonsjukvård till alla medborgare, säger Lise-Marie Ericsson.

Anna-Lena Danielsson (S), hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande, var på plats under invigningen.

– Det här är en del av de stora satsningar som nu görs på Skellefteå lasarett. Det känns som ett viktigt steg framåt för att säkra högkvalitativa ögonbehandlingar i hela sjukvårdsområdet och utvecklingen i hela länet, säger Anna-Lena Danielsson.

Mer information

Lise-Marie Ericsson
Avdelningschef, ögonmottagningen Skellefteå
lisemarie.ericsson@regionvasterbotten.se
072 554 14 06

Presskontakt

Per Strömbro
Kommunikationsstaben
per.strombro@regionvasterbotten.se
072 554 05 95

Ämnen

Kategorier

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Presskontakt

Presskontakter sommaren 2022

Presskontakt Presskontakter sommaren 2022
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, covid-19 (smittskydd, vaccination och provtagning) 073-091 48 87
Per Strömbro

Per Strömbro

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, Skellefteå 072-5540595

Molli Rosenström

Presskontakt Kommunikatör Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-393 11 29
Micaela Löwenhöök

Micaela Löwenhöök

Presskontakt Regionala utvecklingsfrågor, opinionsbildning +46 (0)70- 316 37 01
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95
Malin Åberg

Malin Åberg

Presskontakt Kommunikationsdirektör 070-240 91 55
Cecilia Lindell

Cecilia Lindell

Presskontakt Strateg Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-254 57 37
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Presskontakt Kliniskt forskningscentrum, FoU-staben 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige