Gå direkt till innehåll
Patrik Sällström är ny regional utvecklingsdirektör i Västerbotten. Foto: Monica Nielsen
Patrik Sällström är ny regional utvecklingsdirektör i Västerbotten. Foto: Monica Nielsen

Pressmeddelande -

Patrik Sällström ny regional utvecklingsdirektör i Västerbotten

Onsdagen den 1 november tillträder Patrik Sällström tjänsten som regional utvecklingsdirektör i Region Västerbotten. Han kommer närmast från en chefsposition på Tillväxtverket i Östersund och efterträder Anders Byström som varit tillförordnad regional utvecklingsdirektör sedan den 31/5.

Patrik Sällström blir regional utvecklingsdirektör i Region Västerbotten, med ansvar för att leda, utveckla och samordna den regionala utvecklingsförvaltningen. Mellan 1999 och 2010 arbetade Patrik Sällström som planeringsdirektör på Länsstyrelsen i Västerbotten med regionala utvecklingsfrågor. Därefter har han arbetat som regionchef på Tillväxtverket i Östersund.

– Jag ser fram emot möjligheten att få jobba med regionala utvecklingsfrågor i en region som på så många olika sätt genomgår en betydande samhällsomvandling. Västerbotten är och ska vara en föregångare i omställning. För att lyckas är några viktiga frågor att arbeta med fortsatt befolkningstillväxt, kompetensförsörjning, infrastruktur, kultur, samhällsplanering och bostadsbyggande, säger Patrik Sällström.

Anders Byström hälsar Patrik Sällström välkommen till ett uppdrag som han själv tycker har varit jätteintressant och en väldigt positiv upplevelse.

– Framför allt i Västerbotten finns det etableringar som kommer att vara starkt bidragande till den gröna omställningen i industrin. Vi är i blickfånget nu, och det är viktigt att stötta den utvecklingen – det finns en hel del att göra. Inte minst måste vi stötta de kommuner där det händer mest, och samtidigt se till att hålla ihop Västerbotten för att utvecklas tillsammans. Västerbotten har en grym potential! säger Anders Byström.

Fakta Patrik Sällström

Född: 1970

Uppvuxen i: Örnsköldsvik.

Utbildning: civilekonom vid Umeå universitet

Bor: i Östersund och Umeå

Kontakt:

Patrik Sällström

patrik.sallstrom@regionvasterbotten.se

076-049 79 75

Anders Byström

anders.bystrom@regionvasterbotten.se

076-146 45 36

Presskontakt:

Jessica Larsson Svanlund

jessica@larsson.svanlund@regionvasterbotten.se

070-773 49 95

Regional utveckling

Region Västerbotten ansvarar för den regionala utvecklingen i länet. Det innefattar kultur, kollektivtrafik, turism, näringsliv och samhällsbyggnad, finansiering samt externa relationer och strategisk platsutveckling.

Förvaltningen är geografiskt belägen i Umeå och Skellefteå, men arbetar länsövergripande med projekt och verksamheter. Region Västerbotten har även ett kontor i Stockholm i samverkan med Region Norrbotten, Region Västernorrland, Region Jämtland Härjedalen m.fl. Bevakning och påverkan sker också internationellt och mot EU.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker. Till bildbanken

Kontakter

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige