Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Nationell VFU-konferens i Umeå 7–8 november

Verksamhetsförlagd utbildning, VFU, är en viktig del av utbildningen för sjuksköterskor och många andra yrkeskategorier inom hälso- och sjukvården. Under VFU-konferensen, som i år hålls i Umeå, samlas handledare, kliniskt verksamma, lärare, studenter och chefer för att ta del av ny kunskap och bidra till ett bättre lärande. Media hälsas välkomna att delta.

– Att kunna utbilda nya medarbetare, där VFU av hög kvalitet är en nyckelfaktor, är avgörande för att möta utmaningarna hälso- och sjukvården står inför. Konferensen ger deltagarna inspiration till hur de kan utvecklas som handledare och idéer som kan tas med till den egna verksamheten, säger Karin Bölenius, universitetslektor med förenad klinisk anställning som professionsutvecklare.

Årets tema, Kraften i kommunikation, belyser många aspekter av ämnet kopplat till handledning under VFU. Förutom Region Västerbotten och Umeå universitet, bidrar flera andra regioner och lärosäten till programmet.

En av de externa talare som bjudits in är Hans Wiklund, särskild utredare vid Utbildningsdepartementet och nationell samordnare för fler VFU-platser i sjuksköterskeutbildningen, tillika universitetsdirektör vid Umeå universitet. Han kommer att berätta om status för sitt utredningsuppdrag, där målet är att öka tillgången till VFU-platser. Fler utbildningsplatser ska kunna erbjudas utan att kvaliteten i VFU äventyras.

Program för konferensen

Konferensen hålls på Umeå Folkets Hus 7-8 november. Ta del av hela programmet på Svensk sjuksköterskeförenings webbplats:

Program VFU-konferens 2023

Anmäl dig till anja.hansen.knutsson@regionvasterbotten.se om du är journalist eller fotograf och vill bevaka hela eller delar av konferensen.

Om VFU-konferensen

Konferensen arrangeras av Svensk sjuksköterskeförening, i år i samverkan med Region Västerbotten, Umeå universitet och Umeå kommun.

Mer information
Karin Bölenius
Universitetslektor med förenad klinisk anställning som professionsutvecklare
Region Västerbotten och Umeå universitet
070-642 21 98

Presskontakt
Anja Hansen Knutsson
Kommunikationsstaben
Region Västerbotten
070-685 72 33

Ämnen

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker. Till bildbanken

Kontakter

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige