Gå direkt till innehåll
Carl Heath
Carl Heath

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Regeringens särskilde utredare Carl Heath besöker just nu pågående konferens om digital kompetens i Västerbotten och Norrbotten.

Projektet DIGAD som handlar om att lyfta den digitala kompetensen hos administrativ personal i kommuner i Västerbotten och Norrbotten har i dagarna besök av regeringens särskilde utredare Carl Heath. Platserna som besöks är Vännäs, Lycksele och Vilhelmina.

För att lyfta frågor om digitala miljöers betydelse för människors deltagande och delaktighet i demokratin, med fokus på hur utmaningar som desinformation, propaganda och näthat påverkar samtalet och de som deltar i det, besöker Carl Heath Vännäs, Lycksele och Vilhelmina. Detta gör han tillsammans med kommittén ”Nationell satsning på medie- och informationskunnighet och det demokratiska samtalet”. Föreläsningar, workshops samt möten med beslutsfattare är inplanerade i respektive kommun.

Välkommen att delta:

6 februari 9-12 Pingstkyrkan, Lycksele

7 februari 9-12 Vilhelmina FH/Östgården, Vilhelmina

DIGAD är förkortningen av Digital kompetens för personal inom administration och första linjens chefer, och är ett projekt som drivs av Region Västerbotten och finansieras med medel ur Europeiska socialfonden.

Carl Heath är till vardags utbildningsdirektör på RISE, Research Institutes of Sweden. Han blev utsedd till utredare av regeringen för den ledande nationella satsningen på medie- och informationskunnighet, samt värna det demokratiska samtalet, i augusti 2018.

Program för dagarna

Det demokratiska samtalet

DIGAD - projektets webbsida med lärresurser


För mer information:

Andreas Skog
Samordnare Digitalisering Region Västerbotten
Regional utveckling, Näringsliv och samhällsbyggnad

073-819 08 63, andreas.skog@regionvasterbotten.se


Presskontakt:

Cecilia Lindell
Strateg Externa Relationer
Region Västerbotten

070-254 57 37, cecilia.lindell@regionvasterbotten.se 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33
Gabriella Bandling (föräldraledig)

Gabriella Bandling (föräldraledig)

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, pressansvarig

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige