Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Region Västerbotten avvecklar stabsläge

Under torsdagen kom besked om att det system som Region Västerbotten använder vid utskrivning av patienter ska vara i drift under fredag morgon. Därför avvecklas också den regionala särskilda sjukvårdsledningen som varit aktiverad under driftstörningarna.

– Eftersom driftstörningen ser ut att lösa sig under morgondagen, bedömer vi att regional särskild sjukvårdsledning kan avvecklas och att återstarten kan hanteras av den ordinarie förvaltningen, säger Sofie Jacobsson, sjukvårdsledare i den regionala särskilda sjukvårdsledningen.

Den andra driftstörningen, som var hos regionens leverantör av förbrukningsvaror, löste sig tidigare under veckan.

Gott arbete under driftstörningarna

Under de senaste veckornas driftstörningar har flera av Region Västerbottens verksamheter fått jobba hårt, ställt om och tänkt nytt. Det har funnits ett gott samarbete mellan olika verksamheter i Region Västerbotten, samt med länets kommuner.

– Från den regionala särskilda sjukvårdsledningen är vi imponerade över verksamheternas förmåga att hela tiden anpassa sig efter ändrade förutsättningar. Det är en styrka som gör att vi kommer stå ännu bättre rustade om något liknande skulle hända igen, säger Sofie Jacobsson.

Mer information
Sofie Jacobsson
Sjukvårdsledare
Region Västerbotten
090-785 74 85, 070-695 27 79

Presskontakt
Petra Olgarsson
Kommunikationsstaben
Region Västerbotten
073-091 48 87

Ämnen

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker. Till bildbanken

Kontakter

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige