Gå direkt till innehåll
Hushållsutskick om digitala brevlådor
Hushållsutskick om digitala brevlådor

Pressmeddelande -

Region Västerbotten utökar sin digitala kommunikation

Region Västerbotten ska utöka möjligheten att skicka information till patienters digitala brevlådor. I veckan får därför alla hushåll i länet ett informationsblad om digitala brevlådor och varför regionen gör detta. Aktuell information om vilka verksamheter som skickar till digitala brevlådor finns på 1177.se.

För invånarna innebär förändringen att de som är patienter hos Region Västerbotten och har en digital brevlåda kan få sina kallelser, fakturor och brev direkt till sin telefon eller dator. Med en digital brevlåda får de sina brev snabbare och kan kontrollera brevlådan oavsett var de befinner sig. Invånare som inte har en digital brevlåda får sin information som vanligt med posten.

Sparar pengar och tid

Regionen arbetar löpande med att göra det möjligt för verksamheter att skicka post digitalt. Nya verksamheter ansluter allteftersom och målet är att alla ska kunna skicka post digitalt i början av 2022.

– Röntgen och mammografi har varit pilotverksamheter och ser många fördelar med de digitala kallelserna, det är ett snabbare sätt att få ut information till patienterna, berättar Sandra Ahlm, verksamhetsutvecklare IT Region Västerbotten.

Beslut om regionens nya arbetssätt togs tidigare i vår av central ledningsgrupp.

– Detta beslut har tagits för att informationen ska nå ut snabbare till invånarna och skona miljön. Även arbetsmiljön förbättras då detta frigör tid till annat för regionens personal säger Sara Lewerentz, digitaliserings- och teknikdirektör. Projektet kommer även att spara pengar då färre fysiska brev kommer att skickas ut. 

Läs mer om digitala brevlådor och vilka verksamheter som använder dem på 1177.se

Mer information

Sandra Ahlm
Verksamhetsutvecklare digitalisering
Region Västerbotten
076-8452501

Presskontakt

Britta Näsman Fjellborg
Kommunikationsstaben
Region Västerbotten
070-6536556

Ämnen

Kategorier

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige