Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Stor risk att länets flygtrafik ställs in

Corona-krisen får antalet flygpassagerare att minska dramatiskt på länets flygplatser. Risken är nu överhängande att länets reguljärtrafik helt upphör, vilket leder till en samhällskritisk situation för Västerbottens län. 

Eftersom flygbolagen i närtid kan komma att ställa in trafiken helt i Västerbotten kräver Rickard Carstedt (S) regionråd, Region Västerbotten, att regeringen utan dröjsmål säkerställer flygtrafiken på Umeå och Skellefteå flygplatser.

– Flyget är en samhällskritisk funktion för Västerbotten och måste nu säkras genom beslut av regeringen. Vårt näringsliv behöver ha en säker tillgång till snabba transporter av kritiska komponenter eller nyckelpersoner. På samma sätt måste det vara möjligt att frakta vårdrelaterat gods eller vårdrelaterad personal, säger Rickard Carstedt. Vi behöver garantera en trafik med en avgång från länet på morgonen och hemkomst på kvällen. Ett sådant upplägg stämmer med hur det normala resebehovet ser ut. Det minimerar också smittorisken genom att det blir möjligt med en över-dagen-resa utan övernattning, avslutar Rickard Carstedt.

För mer information:

Rickard Carstedt 
Regionråd, Region Västerbotten
070-242 10 94, rickard.carstedt@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Cecilia Lindell
Strateg externa relationer, Region Västerbotten
070-254 57 37, cecilia.lindell@regionvasterbotten.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Presskontakter vecka 26 till 32

Presskontakter vecka 26 till 32

Presskontakt Förteckning över Region Västerbottens presskontakter sommaren 2024
Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige