Gå direkt till innehåll
Magnus Rudehäll, strateg digitalisering och innovationsledning vid Region Västerbotten
Magnus Rudehäll, strateg digitalisering och innovationsledning vid Region Västerbotten

Pressmeddelande -

​Strateg från Region Västerbotten i regeringens samverkansprogram

Magnus Rudehäll, strateg inom digitalisering och innovationsledning hos Region Västerbotten, blir nyckelperson i regeringens nystartade samverkansprogram för Näringslivets digitala strukturomvandling.

Idag presenterar regeringen fyra nya samverkansprogram med syfte att stärka samarbetet mellan näringsliv, akademi och regering. Magnus Rudehäll blir ledamot i den samverkansgrupp som knyts till programmet för Näringslivets digitala strukturomvandling, förordnad av näringslivsminister Ibrahim Baylan.

– Det här är viktigt och värdefullt, både för Västerbottens och Sveriges konkurrenskraft. Jag ser det som ett ärofyllt uppdrag att få ingå i detta sammanhang och få visa på regionernas roll och funktion i den samhällsomställning som digitaliseringen innebär, säger Magnus Rudehäll, strateg digitalisering och innovationsledning vid Region Västerbotten.

Samverkansgruppen består av tjugo experter och företrädare från näringsliv, akademi, myndigheter, intresseorganisationer och civila samhället. Syftet är att gemensamt identifiera och prioritera vad som behöver göras för att möta näringslivets behov av en digital strukturomvandling på bred front, för långsiktig hållbar konkurrenskraft. Det är en utmaning som dels handlar om att hänga med i den snabba teknikutvecklingen, dels att säkra att digitaliseringen i ökad utsträckning bidrar till affärsnytta, innovationer och lösningar på samhällsutmaningar. Gruppen har en rådgivande roll med möjlighet att ge inspel till regeringen, exempelvis kring policy- och regulatoriska förändringar som möjliggör ökad innovationskraft.

Förordnandet gäller t.o.m. den 31 augusti 2022.

 – Ledorden för vårt arbete med digitaliseringens möjligheter i Västerbotten är spets, bredd och samverkan. Vi utvecklar och testar nya lösningar och tjänster samtidigt som vi ser till att alla kan ta del av dessa – och vi gör det tillsammans, annars får vi inte ett bra resultat. Att få utvidga detta från ett regionalt till ett nationellt perspektiv ska bli spännande, säger Magnus Rudehäll.

– Jag är mycket glad att Magnus Rudehäll har utsetts till ledamot i samverkansprogrammet för Näringslivets digitala strukturomvandling för att med sina gedigna erfarenheter av västerbottnisk samverkan mellan region, universitet och näringsliv bidra i det viktiga arbetet med hur digitalisering skapar nya förutsättningar att driva företag, göra affärer och stärka Sveriges konkurrenskraft, säger Anna Pettersson, regional utvecklingsdirektör vid Region Västerbotten.


Fakta

De fyra samverkansprogram som lanseras för mandatperioden 2019-2022 är:
​​Näringslivets digitala strukturomvandling
​Hälsa och life science
​​​Näringslivets klimatomställning
​​Kompetensförsörjning och livslångt lärande

​Läs mer om samverkansprogrammen


För mer information:

Magnus Rudehäll
Strateg Digitalisering och innovationsledning
​vid regionala utvecklingsförvaltningen, Region Västerbotten
​070-608 48 88, magnus.rudehall@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Cecilia Lindell
Strateg Externa relationer, Region Västerbotten
​070-254 57 37, cecilia.lindell@regionvasterbotten.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33
Gabriella Bandling (föräldraledig)

Gabriella Bandling (föräldraledig)

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, pressansvarig

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige