Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Tandvårdskliniken i Bureå övergår i privat regi

Folktandvården i Västerbotten avser ingå avtal med den privata tandläkaren Nils Meyer att denne får köpa tandvårdskliniken i Bureås inventarier och utrustning, samt överta hyreskontraktet för lokalerna för att bedriva sin tandvårdsverksamhet. Tandvård Bureå, som den nya kliniken ska heta, planerar att öppna sin verksamhet den 3 juni.

Folktandvården i Bureå har haft stängt under en tid på grund av svårigheter med bemanningen av såväl tandläkare som tandsköterskor. Patienter har i stället hänvisats till andra kliniker och barn- och unga har kallats till klinikerna i Ursviken, Robertsfors och i vissa fall till Skellefteå tätort.

– Vi har utmaningar med bemanningen generellt inom Folktandvården och på en mindre klinik som i Bureå blir det väldigt skört. Det är bra att vi har ett fungerande samarbete mellan klinikerna i området och att vi kan stötta upp när det behövs och fördela patienter mellan oss. Men i längden är det inte en önskvärd situation och vi vill kunna erbjuda våra invånare en mer nära tandvård, säger Anna Hultman, verksamhetschef för Folktandvården Nord.

Nya möjligheter i Bureå

Nu är det på gång saker kring Bureå som snabbt kan vända läget till det positiva. Under hösten 2023 visade den privata tandläkaren Nils Meyer intresse för att ta över kliniken och efter dialog och förhandling är Folktandvården nu redo att sälja inventarier och utrustning samt överlåta hyreskontraktet för lokalerna. Tandvård Bureå startar enligt planen upp sin verksamhet den 3 juni.

– Det hör inte till vanligheterna att vi gör den här typen av försäljning till en privat aktör men vi är övertygade om att det här blir en riktigt bra och hållbar lösning för invånarna i Bureå. Vi har haft en positiv dialog med Nils Meyer och från Folktandvårdens sida är det viktigaste att det nu fortsatt kommer finnas nära och god tandvård för befolkningen på orten, säger Anna Hultman.

Välkomnar hela familjen

Tandvård Bureå har som ambition att välkomna hela familjen till kliniken, det vill säga såväl vuxna som barn, men också patienter med särskilt tandvårdsstöd.

– Min initiala tanke när jag flyttade till Skellefteå var att bygga en ny klinik på orten. Men sedan fick jag upp ögonen för kliniken i Bureå som verkade ligga lite i träda, och kontaktade då Folktandvården med förslaget att starta min verksamhet där istället. Nu är vi överens och jag är väldigt glad över att vi har hittat en lösning som gynnar alla parter, framför allt invånarna i Bureå. Jag välkomnar både gamla och nya patienter varmt. För de som är intresserade, går det redan nu att boka en tid på vår hemsida www.tandvardburea.se, säger Nils Meyer.

Mer information

Anna Hultman
Verksamhetschef Folktandvården Nord
070-330 57 21

Nils Meyer
Tandläkare
0910-123 10

Presskontakt

Thomas Jonsson
Kommunikationsstaben
Region Västerbotten
070-612 18 48

Ämnen

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker. Till bildbanken

Kontakter

Presskontakter vecka 26 till 32

Presskontakter vecka 26 till 32

Presskontakt Förteckning över Region Västerbottens presskontakter sommaren 2024
Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige