Gå direkt till innehåll
På bild: Hans Kreisel, Kristina Sundin Jonsson, Anna Olin Kardell, Dieter Müller, Lilly Bäcklund Foto: Patrick Trägårdh
På bild: Hans Kreisel, Kristina Sundin Jonsson, Anna Olin Kardell, Dieter Müller, Lilly Bäcklund Foto: Patrick Trägårdh

Pressmeddelande -

​Tjugonionde året med Västerbotten på Grand Hôtel inleds idag

Västerbotten på Grand Hôtel – en av länets viktigaste mötesplatser, inleds idag för tjugonionde året i rad. Dagen fylls av ett tech-influerat program med nationella och internationella inslag. De tre veckorna arrangeras av Region Västerbotten i samverkan med Sparbanksstiftelsen Norrland och Skellefteå Kraft, och pågår fram till den 8 februari 2019.

Startskottet för tre viktiga veckor

Närmare 300 gäster deltar i invigningsceremonin, som består både av ett dags- och kvällsprogram. Talare som Darja Isaksson, generaldirektör Vinnova, Jakob Grandin, grundare Gather Festival och Sofie Lindblom, vd Ideation 360 medverkar. Båda delarna modereras av Anna Olin Kardell, och är startskottet för tre veckor då Grand Hôtel fylls av Västerbottensaktörer och intressenter från världens alla hörn.

Här finns invigningsprogrammet

Dagsprogrammet livesänds här kl.13.00-17.30

En plats för relationsbygge

Mellan den 22 januari till 8 februari tar över 20 olika företag och organisationer från Västerbotten plats i lokalerna på Grand Hôtel. Här anordnas allt från konferenser och möten till seminarier och nätverksträffar. Syftet är att visa på länets utvecklingskraft, bygga kontaktnät och öppna för affärsmöjligheter. Veckorna har för många organisationer utvecklats till en av de viktigaste mötesplatserna när det kommer till att utveckla nätverk, öka samverkan och tillväxt. Bland arrangörerna finns i år Umeå Biotech Incubator, Storumans kommun, YH Nord, Skellefteå Kraft, Skogstekiska Klustret, Handelshögskolan vid Umeå universitet med flera.

Program 22 januari - 8 februari

Drivkrafter och konkurrenskraft – temat 2019

Konkurrenskraft är summan av en rad samverkande faktorer som Västerbotten adresserat under tidigare årsteman – byggstenar som hållbarhet, kreativitet, inkludering och samverkan. Årets tema blir således en logisk fortsättning, där stark konkurrenskraft är ett mål och drivkrafter ett medel för att lyckas. Temat lyfter styrkan i att engagera och inkludera alla i länet, genom att identifiera och adressera allas drivkrafter – det som får varje individ, företag och organisation att tända till, på alla cylindrar.

Här finns information om årets tema

Västerbotten Grandpris 2019

2019 delas Västerbotten Grandpris ut för sjunde året i rad. Nomineras kan exempelvis personer, organisationer, eller företag som erbjuder unika produkter, tjänster och evenemang som baseras på ekonomisk och hållbar utveckling genom samverkan, kunskap och innovation. I år syftar utmärkelsen till att uppmärksamma en person, organisation, eller ett företag från länet, som genom att adressera och mobilisera sina egna och andras drivkrafter, bidragit till ett än mer konkurrenskraftigt och utvecklingsstarkt Västerbotten.

Här finns information om Västerbotten Grandpris

Västerbottensbuffén

Dagen avslutas med en omtalad Västerbottensbuffé komponerad av Västerbottens matambassadör Ella Nilsson. Fram till den 10 februari serveras Västerbottensbuffén på Verandan för allmänheten och deltagare under veckornas många arrangemang.

Ytterligare information och nyheter finns på www.vasterbotten.nu

För mer information

Carina Eriksson, strateg externa relationer och strategisk platsutveckling, Region Västerbotten

070-535 57 05, carina.eriksson@regionvasterbotten.se

Presskontakt

Olivia Collin, strateg externa relationer och strategisk platsutveckling, Region Västerbotten

073-514 50 66,olivia.collin@regionvasterbotten.se

Ämnen

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Presskontakt

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, covid-19 (smittskydd, vaccination och provtagning) 073-091 48 87
Per Strömbro

Per Strömbro

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, Skellefteå 072-5540595
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95
Malin Åberg

Malin Åberg

Presskontakt Kommunikationsdirektör 070-240 91 55
Cecilia Lindell

Cecilia Lindell

Presskontakt Strateg Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-254 57 37
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Presskontakt Kliniskt forskningscentrum, FoU-staben 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige