Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Trafikolycka utanför Lycksele: Skadade förda till lasarettet

En krock mellan två personbilar inträffade på onsdagskvällen utanför Lycksele. Fem personer har förts till Lycksele lasarett.

En allvarligt skadad vidaretransporteras nu till Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Övriga skadade omhändertas akut och förbereds för eventuell vidaretransport till Norrlands universitetssjukhus.

Lycksele lasarett har gått upp i förstärkningsläge med anledning av händelsen och den lokala särskilda sjukvårdsledningen har samlats.

Det besvärliga väderläget gör att regionens ambulanshelikopter inte kan flyga. På plats i Lycksele finns dock en räddningshelikopter från Sjöfartsverket samt att ambulansflyget också hjälper till med patienttransporterna.

Patientskaderapport

Regionen skickar ut patientskaderapport med anledning av händelsen och ytterligare förfrågningar från media hanteras enligt vanlig rutin, via Region Västerbottens växel: 090-785 00 00.

Presskontakt

Thomas Jonsson, kommunikatör i beredskap, 070-612 18 48.

Ämnen

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Presskontakter vecka 26 till 32

Presskontakter vecka 26 till 32

Presskontakt Förteckning över Region Västerbottens presskontakter sommaren 2024
Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige