Gå direkt till innehåll
På bild: Krister Ruth Foto: Jörgen Boström
På bild: Krister Ruth Foto: Jörgen Boström

Pressmeddelande -

Umeåprofil tar plats hos Region Västerbotten med fokus på mötesplatser och internationella samarbeten

Nu står det klart att entreprenören, tillika Umeåprofilen, Krister Ruth intar en ny roll hos Externa relationer och strategisk platsutveckling vid Region Västerbotten. Arbetet innebär utveckling av forum och mötesplattformar som Mötesplats Lycksele och Västerbotten i Almedalen, men också att vara aktiv i de internationella nätverk och samarbeten där Region Västerbotten är engagerade.

– Att få vara med och utveckla internationella samarbeten och de fantastiska mötesplatserna Västerbotten på Grand Hôtel, Västerbotten i Almedalen och Mötesplats Lycksele, känns otroligt spännande och utmanande. Med de härliga människor som idag arbetar på Externa relationer, kommer resan att bli sjukt rolig, säger Krister Ruth.

Utveckling av mötesplatser

Krister Ruth, som har en lång bakgrund som entreprenör och framgångsrikt arbetat med flertalet större mötesplatser i länet som Umeågalan och Nolia Ledarskap, går in som strateg hos Region Västerbotten.

Rollen innebär i första hand att vara aktiv och engagerad i de internationella nätverk och samarbeten som Region Västerbotten är med i, men också att stödja regionens medlemmar, förtroendevalda, kollegor och samarbetspartners att ta tillvara internationaliseringens möjligheter.

Arbetet innebär även insatser för strategisk kommunikation och påverkan, och att vara delaktig i att utveckla och tillhandahålla forum, värdskap, mötesplatser och samverkansplattformar som profilerar och stärker Västerbottens varumärke.

– Samarbete på alla nivåer, kommunikation och omvärldsorientering är viktigt för regionens tillväxt. Krister Ruth har stark erfarenhet av att bygga komplexa mötesplatser. Det är erfarenheter som behövs när vi vidareutvecklar våra mötesplattformar och former för samverkan, säger Thomas Hartman, chef för Externa relationer och strategisk platsutveckling, Region Västerbotten.

Nätverk skapar utvecklingskraft

Ett av Region Västerbottens huvuduppdrag är att driva arbetet för en hållbar regional utveckling i länet. För att göra det på ett framgångsrikt sätt behöver både EU:s politik och Sveriges politik bevakas och påverkas för att gemensamma utvecklingsinsatser ska bli så effektiva som möjligt.

Västerbotten är en stor region till ytan, men har en liten befolkning och behöver därför samarbeta med andra för att uppnå kritisk massa och kunna påverka förutsättningarna för utveckling. Region Västerbotten har med sin påverkansagenda valt att ta en aktiv roll genom ett starkt engagemang från politiker och tjänstepersoner inom ett flertal nationella och internationella nätverk och organisationer.

Region Västerbotten har också en påverkande roll i utformningen av europeiska och nationella prioriteringar. Genom ett politiskt deltagande i nätverk och plattformar skapas förutsättningar för inflytande i de beslutsprocesser som påverkar regionens förutsättningar till hållbar tillväxt och utveckling. Enheten för Externa relationer och strategisk platsutveckling arbetar för att stärka samarbeten, närvaro och påverkan på den regionala, nationella och internationella arenan.

För mer information

Thomas Hartman, chef Externa relationer och strategisk platsutveckling, Region Västerbotten

070-666 49 95, thomas.hartman@regionvasterbotten.se

Presskontakt

Olivia Collin, strateg Externa relationer och strategisk platsutveckling, Region Västerbotten

073-514 50 66, olivia.collin@regionvasterbotten.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33
Gabriella Bandling (föräldraledig)

Gabriella Bandling (föräldraledig)

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, pressansvarig

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige