Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Vaccination mot covid-19 fortsätter i höst

Under morgonen gick Folkhälsomyndigheten ut med nya rekommendationer för höstens vaccinationer mot covid-19. Region Västerbotten följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kommer erbjuda fler doser vaccin mot covid-19 till hösten.

Från och med den 1 september rekommenderar Folkhälsomyndigheten en till dos vaccin mot covid-19 till alla som är 65 år eller äldre samt de som är 18 år eller äldre och som riskerar att bli allvarligt sjuka i covid-19. För de som är 18 till 64 år kommer rekommendationen fortsatt vara vaccination med tre doser, men de som vill ha en ytterligare dos kommer att kunna få det. Rekommendationen för barn som är 12 till 17 år är oförändrad.

– Precis som tidigare kommer Region Västerbotten att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Ronny Lestander, vaccinationssamordnare i Region Västerbotten.

De äldsta prioriteras först

– Vi planerar för att starta höstens vaccinationer i september, men alla kommer inte att kunna vaccinera sig då. Vi kommer troligtvis att börja med de äldsta och de som riskerar att bli allvarligt sjuka för att sedan släppa på nya grupper stegvis. Mer information kommer när det närmar sig, säger Ronny Lestander.

För de med allra störst behov av skydd mot allvarlig sjukdom och död i covid-19 kan det bli aktuellt med ytterligare en dos senare under hösten eller vintern.

Klart med centrala vaccinationsmottagningar

– Vi har nyligen fått klartecken att vi får återvända till campus i Umeå till hösten. I Skellefteå fortsätter vi med Vaccinationscentrum på Anderstorg. Det känns bra att redan nu ha klart med de centrala vaccinationsmottagningarna, säger Ronny Lestander.

Vaccinationscentrum Skellefteå öppnar igen den 8 augusti. Den centrala vaccinationsmottagningen i Umeå beräknas öppna i september, lagom till när höstvaccinationerna mot covid-19 ska starta.

Mer information
Ronny Lestander
Vaccinationssamordnare
Region Västerbotten
070-544 93 07

Presskontakt
Petra Olgarsson
Kommunikationsstaben
Region Västerbotten
073-091 48 87

Ämnen

Kategorier

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Presskontakt Kliniskt forskningscentrum, FoU-staben 070-685 72 33
Gabriella Bandling (föräldraledig)

Gabriella Bandling (föräldraledig)

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, pressansvarig

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige