Gå direkt till innehåll
Välkommen till Region Västerbotten i Almedalen, hälsar regionrådet Rickard Carstedt. Foto: Patrick Trägårdh
Välkommen till Region Västerbotten i Almedalen, hälsar regionrådet Rickard Carstedt. Foto: Patrick Trägårdh

Pressmeddelande -

Välkommen till Region Västerbotten i Almedalen!

Tema: Västerbotten, föregångare i omställning

Norra Sverige är en tillväxtregion som saknar motstycke i vår moderna historia. För att lyckas klara utmaningarna som följer med de stora, gröna etableringarna behöver vi samla alla krafter som kan bidra. Det är vårt fokus i Almedalen 2023.

Region Västerbotten har det statliga uppdraget att arbeta för vår regionala utveckling – för att skapa de bästa förutsättningarna för oss som lever och verkar i Västerbotten. Ett av våra arbetssätt är fyra stora, årliga mötesplatser: våra tre egna arrangemang Västerbotten på Grand Hôtel, Mötesplats Lycksele och Mötesplats Digitala Västerbotten, samt Almedalen.

På mötesplatserna etablerar vi kontakter och lyfter våra viktiga utvecklingsfrågor till beslutsfattare. Vi erbjuder också arenor där företag, föreningar och organisationer kan medverka för att nå ut med sina budskap, delta i debatten, hitta samarbetspartners och påverka beslutsfattare så att de på bästa sätt kan bidra till att vi i Västerbotten kan vara föregångare i omställning.

– Mötesplatserna blir viktigare för varje år, för vår förmåga att samordna oss och göra det bästa av de utmärkta förutsättningar vi har i vårt län, och samtidigt vara öppna och realistiska inför de stora utmaningar som finns i den här samhällsomställningen som vi driver, säger Rickard Carstedt, regionråd, Region Västerbotten.

Vi finns i Almedalen för att skapa:

  • Fördelar för våra prioriterade satsningar
  • Synlighet för viktiga frågeställningar
  • Dialog med beslutsfattare och nyckelaktörer
  • Forum för partnerskapsvård
  • Ytterligare kraft i vårt utvecklingsarbete
  • Strategiska mötesplatser för samhällsfrågor

Vi kommer också traditionsenligt att dela ut priset för bästa Stockholmsperspektiv. Nomineringen är öppen för alla till och med onsdagen den 28 juni kl. 15.00. Nomineringar skickas till: motesplats@regionvasterbotten.se

Om Almedalens bästa Stockholmsperspektiv

Sveriges motor är Stockholm – vilket betyder stora möjligheter för resten av landet. Hur påverkar Stockholms tillväxttakt övriga landet på ett positivt sätt och hur kan vi nyttja Stockholmsregionen för att utveckla andra delar av Sverige? Urbaniseringen är ett faktum. Vad finns det för fördelar med urbaniseringen och hur kan trenden användas för att hitta nya smarta lösningar för utvecklingen på landsbygden? Och vem i urbaniseringens mitt är bäst på att se att hela Sverige behövs?

Region Västerbotten utser sedan 2015 Almedalens bästa Stockholmsperspektiv där en aktör eller person prisas för sin sunda inställning till ett urbaniserat Sverige där alla landsändar och egenskaper behövs.

Tidigare pristagare:

2019 Crister Fritzson, VD för SJ
2018 Entreprenörskapsforum
2017 Dagens Samhälle
2016 Kristoffer Tamsons (M)
2015 Skanska

Varmt välkommen att besöka oss i Almedalen!

Region Västerbotten i Almedalen2023

Tema: Västerbotten, föregångare i omställning

Adress: Novgorodgränd 1

Länk till streaming:

https://www.regionvasterbotten.se/play/vasterbotten-i-almedalen-live

Program:

https://www.almedalsveckan.info/program

Presskontakt:

Jessica Larsson Svanlund

Jessica.larsson.svanlund@regionvasterbotten.se

070-773 49 95

Ämnen

Kategorier

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker. Till bildbanken

Kontakter

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige