Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Västerbotten på Grand Hôtel 2023 invigs den 24 januari

Den 24 januari 2023 invigs Västerbotten på Grand Hôtel för 33:e gången. Arrangemanget pågår under två veckor och förvandlar Grand Hôtel till en mötesplats för regionala, nationella och internationella aktörer från offentlig sektor, näringsliv, politik, akademi och civilsamhälle. Årets fokus ligger på den framtid som just nu skapas i norra Sverige och hur Västerbotten är en föregångare i den globala omställningen.

– Omställningen är redan är igång i norra Sverige, men den är hela Sveriges angelägenhet och väg till en framgångsrik och hållbar framtid. För att på bästa sätt ta tillvara de möjligheter som skapas idag behöver vi jobba tillsammans. Därför är det viktigt att vi möts och delar med oss av kunskap och erfarenheter och förstår varandras behov och drivkrafter, säger Rickard Carstedt (S) regionråd, Region Västerbotten.

Bland föreläsarna under invigningen märks Per Sundin, VD för Pophouse Entertainment och en av föregångarna i digitaliseringen av den svenska nöjesindustrin. Övriga programpunkter samlar företrädare för bl.a. industri och kommuner i Västerbotten. I programpunkten Digital transformation – är vägen till förändring deltar internationella experter på regional utveckling och digital transformation.

Under invigningen uppträder Umeås egna stjärnor Tove Styrke och Lisa Miskovsky. Den berömda Västerbottensbuffén, komponerad av Västerbottens egen matambassadör Ella Nilsson, serveras på Grand Hôtel till och med den 12 februari.

Invigningsprogrammet filmas och sänds direkt via länk

https://vasterbottengrandhotel.se/arets-evenemang/program-2023/


Tider den 24 januari
Showroom: 12.00 – 17.30
Dagsprogram: 13.00 – 17.00

För pressackreditering, maila: nico@nickeonico.se


Program, invigning
https://vasterbottengrandhotel.se/arets-evenemang/program-2023/


Program Västerbotten på Grand Hôtel 2023
https://vasterbottengrandhotel.se/arets-evenemang/program-23-januari-3-februari-2023/

Västerbotten på Grand Hôtel arrangeras av Region Västerbotten i samverkan med Boliden, Skellefteå Kraft, Umeå Energi och Sparbanksstiftelsen Norrland.


För mer information
Thomas Hartman
Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling, Region Västerbotten
070-666 49 95, thomas.hartman@regionvasterbotten.se

Ämnen

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33
Gabriella Bandling (föräldraledig)

Gabriella Bandling (föräldraledig)

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, pressansvarig

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige