Gå direkt till innehåll
Bild från Forsknäckarna
Bild från Forsknäckarna

Pressmeddelande -

Västerbottenföretag kan vinna ärofyllt turismpris

Nu står det klart att Forsknäckarna blir Västerbottens kandidat till Stora Turismpriset 2019. En av företagets framgångar visade sig inför säsongen 2019 då de lanserade ett samarbete med en annan av regionens nyskapande framgångar. Prisutdelningen äger rum den 4 december. Förutom äran tilldelas vinnaren 100 000kr till kunskapshöjande insatser.

- Det är jätteroligt att vi som ett litet upplevelseföretag har blivit nominerad till ett så fint pris. Vi är stolta över att vårt arbete med hållbarhet, värdskap och samverkan gett oss möjligheten att vara med i sådana sammanhang, säger Patrick Edin en av Forsknäckarnas delägare.

Forsknäckarna är ett naturbaserat upplevelseföretag som i håller till i byn Ekorrsele nordväst om Vindeln. De erbjuder aktiviteter som forsränning, höghöjdsbana, teambuilding, matlagning över öppen eld och övernattning på vildmarkscampen VIKA. Forsknäckarna samarbetar med ett flertal aktörer och inför 2019 satte de ihop en upplevelse tillsammans med Glassbonden i Vännäs som visade sig bli en lyckad satsning.

- Det känns helt rätt att lyfta fram Forsknäckarna och nominera de som Västerbottens kandidat till Stora Turismpriset 2019. De har en ständig vilja att utvecklas både på egen hand och genom samarbeten. De deltar även i Västerbotten Experience som är ett nätverk av turismföretag som fokuserar på hållbar turism och de är goda ambassadörer för hållbar naturbaserad turism i Västerbotten, säger Annika Sandström regionturismchef vid Region Västerbotten.

Om Stora Turismpriset

Stora Turismpriset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Det är en fristående stiftelse vars syfte är att främja utvecklingen av kunskap inom svensk turism. Tillväxtverket är stiftelsens huvudman. Alla regionala turismorganisationer erbjuds att nominera en kandidat. De nominerade får 10 000 kronor att använda till en kunskapsfrämjande insats och vinnaren får förutom äran, 100 000 kronor att använda till kunskapsinsatser. Stiftelsens styrelse utser den slutliga vinnaren. Prisutdelningen äger rum den 4 december dit alla kandidater bjuds in och kommer att uppmärksammas. Den sker i Stockholm i samband med konferensen Besöksnäringen på agendan.

Läs mer om Stora Turismpriset

För mer information:

Annika Sandström
Regionturismchef, Region Västerbotten
070-550 16 08, annika.sandstrom@regionvasterbotten.se

Presskontakt

Olivia Collin
Strateg Externa relationer, Region Västerbotten
073-514 50 66, olivia.collin@regionvasterbotten.se

Ämnen

Taggar

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Presskontakt

Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, covid-19 (smittskydd, vaccination och provtagning) 073-091 48 87
Ulrika Johansson

Ulrika Johansson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 070-582 70 62
Per Strömbro

Per Strömbro

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, Skellefteå 072-5540595
Micaela Löwenhöök

Micaela Löwenhöök

Presskontakt Regionala utvecklingsfrågor, opinionsbildning +46 (0)70- 316 37 01
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95
Malin Åberg

Malin Åberg

Presskontakt Kommunikationsdirektör 070-240 91 55
Cecilia Lindell

Cecilia Lindell

Presskontakt Strateg Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-254 57 37
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Presskontakt Kliniskt forskningscentrum, FoU-staben 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige