Gå direkt till innehåll
The Wood Hotel i Sara kulturhus. Foto Visit Skellefteå
The Wood Hotel i Sara kulturhus. Foto Visit Skellefteå

Pressmeddelande -

Västerbottens kandidat till Stora turismpriset finns i Skellefteå

The Wood Hotel i Sara kulturhus blir Västerbottens kandidat till Stora turismpriset 2022. Hotellet har med sitt nytänkande och hållbarhetsfokus fått stor uppmärksamhet både nationellt och internationellt trots att de bara varit i gång knappt ett år, säger Annika Sandström regionturismchef vid Region Västerbotten. 

Totalt har 21 kandidater nominerats från sina respektive län och prisutdelningen äger rum den 30 november.

The Wood Hotel är en av världens högsta träbyggnader, placerad i centrala Skellefteå – ett koncept som tagit besöksnäringen i Västerbotten till nya höjder och förflyttat skogen in till staden. Här finns 205 rum och sviter, flera restauranger och barer samt ett rooftop spa. Att hotellet är byggt i trä bidrar till att byggnaden i sig är klimatpositiv.

– Att bli nominerad till Stora Turismpriset 2022 visar att våra ledord passion, inspiration och omtanke för gäster, personal och planeten ger våra besökare en hållbar upplevelse, säger hotelldirektör David Åberg. 


Om Stora Turismpriset
För att vinna Stora Turismpriset måste de nominerade kunna visa att de bidrar till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen. Dessutom ska de arbeta metodiskt och målmedvetet för att utveckla, sprida och dela kunskaper och för att utveckla en hållbar verksamhet.

De 21 kandidaterna nomineras i sina respektive län och årets prisutdelning sker den 30 november på Vasateatern i Stockholm i samband med konferensen Besöksnäringen på agendan.

Priset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman. Stiftelsen utser även Årets ciceron och arbetar aktivt för att sprida kunskap till besöksnäringens aktörer. Stora Turismpriset - Tillväxtverket 


För mer information
Annika Sandström
Regionturismchef, Region Västerbotten
070-550 16 08, annika.sandstrom@regionvasterbotten.se

Presskontakt
Cecilia Lindell

Strateg Externa relationer, Region Västerbotten
070-254 57 37, cecilia.lindell@regionvasterbotten.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Presskontakter vecka 26 till 32

Presskontakter vecka 26 till 32

Presskontakt Förteckning över Region Västerbottens presskontakter sommaren 2024
Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige