Gå direkt till innehåll
På bild: Gustaf Josefsson, Innovation Loop live 2017
På bild: Gustaf Josefsson, Innovation Loop live 2017

Pressmeddelande -

Västerbottningarna löser våra gemensamma utmaningar

För sjunde året i rad arrangeras Mötesplats Lycksele, och därmed kulminerar också länets innovationsarbete under två dagar i Utvecklingsverkstäderna. Ett år av workshops inom ramen för Region Västerbottens process Innovationsloopen har lett fram till fem starka idéer som nu ska förfinas och sedan presenteras.

– Vi försöker förbättra den här processen varje år, och vi prövar någonting nytt så fort vi får chansen. Det här året har vi satt extra fokus på kommunikationen av goda idéer och koncept. Att kunna entusiasmera andra är A och O när man ska nå hela vägen med en innovation, därför jobbar vi extra med det i år, säger Nicke Berglund, processledare i workshopen.

Innovationsloopens uppdrag är att ”utveckla utveckling”, med andra ord påskynda och effektivisera innovationsarbetet i länet. Processen utgår från öppen, medborgardriven innovation där västerbottningarna själva får förtroende, tid och resurser att bidra till förändring och förbättring.

Varje år får hundratals länsbor chansen att delta i processen.

– En modern region är närvarande, lyhörd och vill jobba med förändring, gärna tillsammans med sina medborgare. Ofta gör vi inom offentlig sektor saker FÖR sina medborgare, när vi egentligen borde göra de där sakerna tillsammans MED dem. Innovationsloopen är vår process för att kunna göra det – att lyssna på våra medborgare och skapa lösningar på våra gemensamma utmaningar, säger Thomas Hartman, chef för externa relationer och strategisk platsutveckling på Region Västerbotten

Vårens förberedande workshops har kokat fram fem idéer som ska förfinas och presenteras under onsdag eftermiddag, framför en utsåld konferenspublik.

Arbetsnamnen på några av idéerna kittlar fantasin – eller vad sägs om koncept som Crowdfinder, Craftmaker, My Thing och inte minst Rebell-kommun.

Redan när konferensgästerna går på onsdagens Garden Party vet de vilka team och idéer som kan titulera sig vinnare 2019 – det är nämligen de 300 konferensgästerna själva som är jury och röstar fram sina favoritidéer.

Total får tre idéer stöd från Almi Nord för att kunna förverkliga sin idé.

På onsdag den 22 maj presenteras vinnargrupperna på på www.mötesplatslycksele.se

För mer information

Emil Hägglund
Processledare Innovationsloopen
076-141 05 05, emil.hagglund@regionvasterbotten.se   

Thomas Hartman
Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling, Region Västerbotten
070-666 49 95, thomas.hartman@regionvasterbotten.se

Presskontakt

Olivia Collin
Program- och kommunikationsansvarig, Mötesplats Lycksele
073-514 50 66, olivia.collin@regionvasterbotten.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33
Gabriella Bandling (föräldraledig)

Gabriella Bandling (föräldraledig)

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, pressansvarig

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige