Gå direkt till innehåll
Tillsammans med ett nytt behandlingsrum har Folktandvården Vännäs även fått en ny tandläkare och renoverad reception.
Tillsammans med ett nytt behandlingsrum har Folktandvården Vännäs även fått en ny tandläkare och renoverad reception.

Pressmeddelande -

”Vi är så nöjda” – Folktandvården Vännäs öppnar igen efter renovering

Sedan mitten av november har Folktandvården Vännäs renoverat sina lokaler. Nu välkomnar vi tillbaka våra patienter från tisdag den 20 februari med bland annat en förnyad reception och ett nytt behandlingsrum.

Tisdag den 20 februari öppnar Folktandvården Vännäs efter renoveringen. Sedan de stängde i mitten på november har lokalerna byggts om ytskicket har fräschats upp efter att de behållit samma utseende sedan de byggdes under sjuttiotalet. Även lokalytan har tillvaratagits på ett nytt sätt, vilket gör att de kan utöka verksamheten.

– Vi är glada över att kunna expandera verksamheten med ytterligare ett behandlingsrum och en ny tandläkare. Det kommer hjälpa oss att möta det växande behovet på kliniken, säger Maria Jonsson, avdelningschef på Folktandvården Vännäs.

Under renoveringen har man även byggt om i receptionen för att skapa en bättre och mer effektiv arbetsmiljö. Överlag har renoveringen gått bättre än förväntat.

– Samarbetet har fungerat väldigt bra under renoveringen! Det har varit bra dialog mellan alla som varit involverade och projektledaren för renoveringen har alltid legat steget före. Alla har gjort ett fantastiskt jobb. Vi är så nöjda, säger Anna Cahier, verksamhetschef för Folktandvården Syd.

Kommer ni att fira att ni får öppna upp igen?

– Självklart! Vi planerar att ha en mindre invigning på fredag med alla medarbetare och de som varit delaktiga i renoveringen för att fira att vi får öppna upp igen, säger Anna Cahier.

Plan för arbetet framöver

Folktandvården Vännäs har ungefär 2 000 vuxna och 2 000 barn som patienter. Eftersom kliniken har varit stängd i drygt tre månader är det ett antal barn vars regelbundna undersökningar blivit försenade. Personalen på kliniken har därför tagit fram en plan för hur de ska hinna med dessa patienter utöver de ordinarie verksamhet

– Renoveringen har inneburit att vi inte kunnat träffa alla patienter vi vanligtvis hade hunnit med vid denna tidpunkt. Vi är dock trygga i att vi ska hinna i kapp. Särskilt med våra nya resurser, säger Maria Jonsson.

Folktandvården Vännäs öppettider

Måndag: 07.20–18.40

Tisdag–torsdag: 07.20–15.10

Fredag: 07.20–15.00

Mer information:
Anna Cahier
Verksamhetschef, Folktandvården Västerbotten basenhet Syd
Region Västerbotten
Anna.Cahier@regionvasterbotten.se
072-517 29 07

Maria Jonsson
Avdelningschef, Folktandvården Vännäs och Bjurholm
Region Västerbotten
Maria.Jonsson@regionvasterbotten.se
072-520 85 23

Presskontakt:
Robyn Wallén
Kommunikationsstaben
Region Västerbotten
robyn.wallen@regionvasterbotten.se
073-048 31 66


Ämnen

Kategorier

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker. Till bildbanken

Kontakter

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige