Gå direkt till innehåll
Simon Näverlo, disputation

Bild -

Simon Näverlo, disputation

Andreas Lundqvist, enhetschef Glesbygdsmedicinskt centrum, Simon Näverlo, ST-läkare, Anette Edin-Liljegren, forskningssamordnare, Glesbygdsmedicinskt centrum
Sofia Berggren
Licens:
Medieanvändning
Innehållet får laddas ner, användas och delas i olika mediekanaler av t.ex. journalister, bloggare, krönikörer, opinionsbildare etc., i syftet att förmedla, redogöra för och kommentera ert pressmeddelande, inlägg eller information, så länge innehållet används oförändrat och i dess helhet. Upphovsmannen ska anges i den omfattning och på det sätt god sed kräver (vilket bl.a. innebär att fotografer till bilder nästan alltid måste anges).
Av:
Sofia Berggren
Filformat:
.jpg
Storlek:
5879 x 3919, 7,51 MB
Ladda ner

Ämnen

Regioner

Kontakter

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Relaterat innehåll

Simon Näverlo disputerade i april vid Glesbygdsmedicinskt centrum. Fakultetsopponent Ingvar Syk, Lunds universitet, och delar av betygsnämnden fanns uppkopplade via länk.

Värdefullt med disputation i glesbygd

Ämnet var stomier i glesbygd när Simon Näverlo nyligen blev den förste att disputera vid Glesbygdsmedicinskt centrum i Storuman. Ceremonin hölls på plats i Storuman och var ett viktigt steg mot en akademisk miljö i hela Västerbotten. – Det räcker inte enbart att forska om glesbygd utan den behöver även ske i glesbygd, säger forskningssamordnare Anette Edin-Liljegren.

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige