Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Region Västerbotten i juryn för regeringens exportpris


Stina Berglund, projektledare för Arctic Design of Sweden vid Region Västerbotten, är en av jurymedlemmarna när regeringens exportpris för kulturella och kreativa näringar 2021 ska utses. Priset delas ut för att uppmärksamma företags bidrag till svensk export samt främjandet av Sverige som ett innovativt och kreativt land.
Exportpriset för kulturella och kreativa näringar delas ut av Sverig

Tomas Mörtsell (C) företrädde Region Västerbotten på Europa-mötet CPMR om utvecklingssamarbete och hållbarhet

Västerbotten krokar arm med Katalonien för hållbar utveckling

Rysslands invasion av Ukraina, klimatförändringar och behovet av mer regionalt utvecklingssamarbete var några av diskussionspunkterna när Region Västerbottens lobbyorganisation för Europas perifera och maritima regioner (Conference of Peripheral and Maritime Regions, CPMR) samlades i Barcelona för ett fysiskt möte, för första gången på två år. Tomas Mörtsell (C), företrädde Region Västerbotten

Så många vaccinerade sig under vaccinationsveckan

Den nationella vaccinationsveckan för att få fler att vaccinera sig mot covid-19 gav resultat. Veckan ledde till en ökning i antalet vaccinerade, vilket bryter trenden med minskat intresse för vaccination.

Inget brev behövs för fjärde dosen

Region Västerbotten har fått kännedom om att vissa invånare som rekommenderas en fjärde dos vaccin mot covid-19 inte har vaccinerat sig än på grund av att de väntar på ett brev om att de får boka en tid. Ett sådant brev kommer inte skickas ut, utan det går bra att boka en tid eller komma på drop in nu. En fjärde dos är viktig för att behålla ett gott skydd mot covid-19.

Lex Maria: Patient fick fel strålbehandling

Utebliven identitetskontroll ledde till att en patient fick strålbehandling som var avsedd för en annan patient. Händelsen anmäls eftersom felet hade kunnat medföra allvarlig vårdskada.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige