Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Material från Region Västerbottens nya kampanj.

Hög kapacitet att vaccinera under den nationella vaccinationsveckan

Under vecka 11 genomförs en nationell vaccinationsvecka med syftet att få fler att vaccinera sig mot covid-19. Länets hälsocentraler kommer att erbjuda tider för att vaccinera sig på drop in. Region Västerbotten inleder även en kampanj för att uppmuntra till fortsatt vaccination.

Foto: Region Västerbotten Turism

Region Västerbotten Turism bjuder in till nationell konferens

På temat ”Hållbar besöksnäring i praktiken” anordnar Region Västerbotten Turism en nationell konferens den 22 mars. Konferensen är digital och vänder sig till besöksnäringens aktörer i både privat och offentlig sektor.

Bra betyg till förlossnings- och mödrahälsovården i Västerbotten

Bra betyg till förlossnings- och mödrahälsovården i Västerbotten

I dag publiceras den första helårsrapporten av graviditetsenkäten. En stor majoritet av kvinnorna i Västerbotten är nöjda med sina erfarenheter från mödrahälsovården och förlossningsvården, men enkätsvaren pekar också ut ett antal utvecklingsområden.

Ny utställning med Irina Laaja på Galleri Alva

Löken blommar på Galleri Alva

Konstnären Irina Laaja ställer ut på Galleri Alva den 11 mars – 5 april. Utställningens titel är "Löken blommar". Vernissage hålls på fredag den 11 mars kl. 12:00.

Lyckad drop in-vaccination på Ersboda

Under lördagen genomförde Region Västerbotten drop in-vaccination mot covid-19 på Ersboda tillsammans med flera andra aktörer. Regionens vaccinationssamordnare bedömer att satsningen var lyckad. Den ska även utvärderas inför fler eventuella punktinsatser.

Biträdande verksamhetschef Fredrik Holmner samt Henrik Hagström och Jonas Andersson vid PCI-labb, är hoppfulla inför Socialstyrelsens kommande beslut. Foto: Klas Sjöberg/Region Västerbotten

Hoppas på högspecialiserad vård för ny hjärtbehandling

Norrlands universitetssjukhus har för första gången genomfört två alkoholablationer, där alkohol injiceras i ett kranskärl, för att förbättra hjärtfunktionen för patienter med en hjärtmuskelsjukdom. Nu ansöker man om att få bedriva högspecialiserad vård för denna diagnos, hypertrofisk obstruktiv kardiomyopati.

Hälso- och sjukvårdsdirektör Brita Winsa

Fortsatt stort förtroende för hälso- och sjukvården

Västerbottningarnas förtroende för hälso- och sjukvården har ökat under pandemin och är fortsatt stort. De allra flesta invånarna upplever också att de har tillgång till den vård de behöver.

Drop in på Ersboda för att öka vaccinationstäckningen

Lördag den 5 mars kommer det vara möjligt att vaccinera sig mot covid-19 på drop in på Ersboda i Umeå. Satsningen är ett samarbete mellan Region Västerbotten och flera andra av länets samhällsaktörer.

Oleksiy Horonskiy, Julia Pinchak och Andriy Rebryk överlämnade den ukrainska flaggan till Region Västerbotten och regionrådet Nicklas Sandström.

Region Västerbotten hissar den ukrainska flaggan

För att visa sitt stöd för Ukraina och det ukrainska folket har Region Västerbotten beslutat att hissa den ukrainska flaggan utanför Regionens hus i Umeå. – Det känns bra att vi kan visa solidaritet för det ukrainska folket utifrån den situation som nu råder i Ukraina, säger regionstyrelsens ordförande Peter Olofsson (S).

Nytt samarbete ska främja innovationer i Västerbotten

Region Västerbotten lanserar nu i samarbete med The Yes Way i Lund ett nytt utvecklingsprogram för företags- och innovationsfrämjande aktörer. Syftet är att regionen ska bli starkare på att stödja innovationer genom att öka kunskaperna om inkludering, mångfald, jämställdhet och normkreativitet.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige