Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Familjeworkshop inför ny barnmottagning

När barn- och ungdomskliniken vid Norrlands universitetssjukhus (Nus) flyttar in till nya lokaler i byggnad 27 hösten 2010, tar barnmottagningen och barnforskningsenheten vid Nus över delar av klinkens nuvarande lokaler. Onsdagen den 24 september hålls en workshop där inbjudna föräldrar och barn möter arkitekter och medarbetare från verksamheten, för att tillsammans diskutera hur den nya mottagningen ska utformas.

Det är ett nytt grepp, s k designdialog, som landstinget prövar inför ombyggnationerna av den nya barnmottagningen. Föräldrar och barn från olika patientgrupper som regelbundet besöker barnmottagningen/barnforskningsenheten, ska tillsammans med arkitekter och medarbetare från verksamheten arbeta fram förslag till utformning av de nya lokalerna. I metoden arbetar man bl a med klossar för att visualisera samband och flöden.

- För oss är det viktigt att lokalerna blir trivsamma och välfungerande inte bara för personalen utan även för de barn, ungdomar och föräldrar som besöker oss. Dessa familjer har stor erfarenhet av verksamheten och har också olika behov, därför är deras åsikter väldigt viktiga, säger Erik Bergström verksamhetschef vid barn- och ungdomskliniken i Västerbotten.

Byggnad 27 står inflyttningsklar hösten 2010. När barn- och ungdomsklinikens vårdavdelningar flyttat in och de nya lokalerna för barnmottagningen/barnforskningsenheten färdigställts så kommer verksamheterna att ligga väl samlade, vilket underlättar sambandet mellan mottagningen och vårdavdelningarna.


Mer information lämnas av:
Erik Bergström, verksamhetschef barn- och ungdomskliniken i Västerbotten, 090-785 37 40, 070-388 37 40, erik.bergstrom@vll.se

Caroline Tellhammar, lekterapeut barn- och ungdomskliniken vid Norrlands universitetssjukhus, 090-785 21 09, caroline.tellhammar@vll.se


Fakta:
Barn- och ungdomskliniken vid Norrlands universitetssjukhus vänder sig till barn mellan 0 och 18 år. Den största delen av mottagningsverksamheten är planerad, det vill säga patienterna kallas till mottagningen via brev eller telefon. Vid mottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, teamsekreterare, kuratorer, psykologer, dietister, sjukgymnaster, arbesterapeut och allergikonsulent.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige