Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Folktandvården Nordmaling öppnar i tillfälliga lokaler

Folktandvården i Nordmaling öppnar delvis sin verksamhet på orten igen, i lokaler som delas med Tallbackens äldreboende. Från och med den 7 juni kommer man börja ta emot vissa patientgrupper på den tillfälliga kliniken.

– Det är en positiv nyhet som gör att det blir lite enklare för vissa av våra patienter att komma på sitt tandläkarbesök. Här kommer vi att kunna ta emot barn och unga vuxna upp till 23 år, samt patienter från särskilda boenden, Emmy Stenlund, avdelningschef Folktandvården Nordmaling och Umedalen.

Övriga patienter, vuxna över 23 år, blir fortsatt kallade till Folktandvårdsklinikerna i Hörnefors, Bjurholm och Vännäs. Akuta besvär hänvisas till Tandakuten i Umeå.

Finns på flera orter

Bakgrunden till den uppdelade verksamheten är att regionen tidigare i vår tvingades lämna sina tidigare lokaler till följd av allvarliga problem med inomhusmiljön. Därför bedrivs verksamheten sedan den 1 maj i nära samarbete med klinikerna i grannorterna.

– Det har fungerat bra än så länge och vi följer upp löpande hur det går. Regionen fortsätter också arbetet med att söka en permanent lokal för tandvårdskliniken i Nordmaling, men tills det är löst så kommer vissa av våra patienter kommer tyvärr behöva åka lite längre för sina tandläkarbesök, säger Emmy Stenlund.

På 1177.se/vasterbotten, på Folktandvården Nordmalings sidor, finns mer information om öppettider och kontaktvägar. Kliniken uppmanar patienterna att läsa kallelseinformationen noga så att de åker till rätt klinik vid sina besök.

Mer information
Emmy Stenlund
Avdelningschef Folktandvården Nordmaling och Umedalen
076-801 71 02

Presskontakt
Thomas Jonsson
Kommunikationsstaben
Region Västerbotten
070-612 18 48

Ämnen

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige