Gå direkt till innehåll
Göran Larsson ny FoU-chef i Region Västerbotten. Pressbild Region Jämtland-Härjedalen.
Göran Larsson ny FoU-chef i Region Västerbotten. Pressbild Region Jämtland-Härjedalen.

Pressmeddelande -

​Göran Larsson blir FoU-chef i Region Västerbotten

Göran Larsson har utsetts till forsknings och utbildningschef (FoU) i Region Västerbotten. Han tillträder tjänsten senast den 1 februari 2021.

– Jag är väldigt nöjd med rekryteringen. Göran är en mycket kompetent person med gedigen erfarenhet inom forsknings-, utbildnings- och innovationsverksamhet och har därför utmärkta förutsättningar att driva och utveckla dessa områden. Han har därtill ett stort kontaktnät både nationellt och internationellt vilket kommer att komma regionen till godo på många olika vis, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Brita Winsa.

Göran Larsson arbetar sedan 2012 som FoU-direktör i Region Jämtland-Härjedalen och i Region Västerbotten tillträder han en nyinrättad tjänst som FoU-chef.

I uppdraget ska han leda arbetet vid FoU-staben som ansvarar för regionens engagemang i forsknings- och utbildningsfrågor. Staben driver också rent praktiskt och konkret viss verksamhet relaterad till forskning och utbildning och innovation. Tillsammans med FoU-direktören ska FoU-chefen arbeta med den strategiska utvecklingen av hela området. Sedan tidigare är det klart att ny FoU-direktör i Region Västerbotten är Beatrice Melin, professor i onkologi vid Umeå Universitet. Hon tillträder sin tjänst den 1 januari 2021.

Mer information
Brita Winsa, hälso- och sjukvårdsdirektör, Region Västerbotten, 070-352 47 16.

Presskontakt
Thomas Jonsson
Kommunikationsstaben
Region Västerbotten

Ämnen

Kategorier

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33
Gabriella Bandling (föräldraledig)

Gabriella Bandling (föräldraledig)

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, pressansvarig

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige