Gå direkt till innehåll
Heimdall flyttar hem – med nyskriven låt

Pressmeddelande -

Heimdall flyttar hem – med nyskriven låt

Heimdalls hälsocentral håller stängt mellan 19 och 23 oktober för att flytta tillbaka till sina ordinarie lokaler på Köpmangatan 15. I samband med att personalen får återgå till sina nu upprustade lokaler släpps en nyskriven låt.
– Vi vill förmedla att vi är tillbaka och fira lite att vi flyttar "hem" igen. Låten är klämkäck och lätt att minnas, säger sjuksköterskan och låtskrivaren Karl Hartelius.

Det var i juni som Heimdall, Skellefteås mest centrala hälsocentral flyttade upp till sjukhusområdet. Luftkvaliteten behövde förbättras och i lokalerna fanns både renoverings- och förbättringsbehov.

– Ur ett arbetsmiljöperspektiv var det en nödvändighet att få den här förändringen gjord, säger avdelningschefen Monica Steinwall.

Patienter slipper frysa

Personal och patienter möts nu av ny ventilation och nya ytskikt.

– Det känns ju fantastiskt bra då vi vet att många av våra listade patienter bor i centrala stan och har haft svårigheter att ta sig upp till sjukhusområdet, säger Monica Steinwall som är avdelningschef för Heimdalls hälsocentral.

Infektionsmottagningen som tidigare var en tillfällig barack har nu integrerats i de ordinarie lokalerna som öppnar upp igen den 24 oktober.

– När det gäller infektionsmottagningen så slipper nu patienterna stå ute och frysa i väntan på undersökning och personalen slipper ta på sig utomhuskläder för att komma till patienten.

"Hem till Heimdall"

Låten då? Den är skriven av sjuksköterskan Karl Hartelius som jobbar på Heimdalls hälsocentral. Han är också den som sjunger låten tillsammans med underläkaren och kollegan Emelie Meyer.

– Idén kom en kväll i soffan med gitarren i knäet. Emelie hade myntat uttrycket "Hem till Heimdall" tidigare på dagen, och jag blev lite inspirerad, säger Karl Hartelius.


Hänvisning för patienter listade på Heimdall
under perioden 17–23 oktober:

  • Akuta ärenden vid fara för liv hänvisas till 112.
  • Övriga akuta ärenden hänvisas till 1177:s telefonrådgivning för bedömning om tid på annan hälsocentral.

Mer information
Monica Steinwall
Avdelningschef Heimdalls hälsocentral
Region Västerbotten
monica.steinwall@regionvasterbotten.se
070-270 45 78

Presskontakt
Daniel Marklund
Kommunikationsstaben
Region Västerbotten
daniel.marklund@regionvasterbotten.se
076-100 34 07

Ämnen

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker. Till bildbanken

Kontakter

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige